Bors Online

2014. április 21., hétfő - Konrád

Csirkemell meglepetés

2012.05.19. 10:00 | Bors
csirkemell hústekercs recept
Sonkás, sajtos párolt zöldséggel töltjük meg a csirkét, de köretként valami tartalmasabbat kínálunk hozzá.

Hozzávaló 6 személyre

* 4 db filézett csirkemell
* 15 dk vegyes zöldség kockára vágva
* 1 mogyoróhagyma
* 10 dkg füstölt sonka
* 5 dkg reszelt sajt
* só, bors
* 1 kávéskanál édes paprika
* 1 kávéskanál provence-i fűszer
* 1 evőkanál tabasco szósz
* 2 evőkanál ketchup
* étkezési keményítő vagy liszt

Burgonyával, krokettel tálaljuk a töltött csirkemellet
Burgonyával, krokettel tálaljuk a töltött csirkemellet

Elkészítés

1. Az olajon enyhén megpirítjuk a mogyoróhagymát és a vékony csíkokra vágott sonkát, majd hozzátesszük a zöldségeket, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. Ezután ízesítjük paprikával, borssal, provence-i fűszerrel, tabascóval, ketchuppal, és aláöntünk 4 evőkanál vizet. Kevergetve pároljuk, sütjük addig, amíg besűrűsödik. Miután langyosodott, hozzátesszük a reszelt sajtot.

2. A csirkemelleket laposra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük zúzott fokhagymával. Az előkészített tölteléket a húsra terítjük, föltekerjük, és hústűvel több helyen összetűzzük.

3. Forró olajban mindkét oldalról megsütjük a tekercseket, majd egy nagyobb lábasba helyezzük, és felöntjük 6 dl fűszerezett zöldséglével (ha szükséges, később pótoljuk). Takaréklángon, fedő alatt sütjük 40 percet, addig, amíg megpuhulnak. Ha a hústűvel könnyen belemegy a roládba, kivehetjük a lábasból.

4. A visszamaradt sütőlében simára keverünk 1 evőkanál keményítőt vagy lisztet, ha ízlésünk szerint nem elég markáns a szósz íze, utána fűszerezünk, majd felforralva besűrítjük. Burgonyával, krokettel tálaljuk. A húst langyosra hűtve szeleteljük. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Elkészítési idő: 60 perc