Mint a császárok, úgy élnek a Hal a tortán szereplői. A Bors megtudta, a főzéshez szükséges alapanyagot a csatorna fizeti, az egyhetes lukulluszi lakomákért pedig ötszázezres gázsit zsebelnek be.
Ütős csapattal indult el a Super TV2-n a Hal a tortán legújabb sorozata. Az idei ősz első ötöse Dundika, Majka, Détár Enikő, Varga Viktor és Váradi Gyuszi voltak, akik – verseny ide, vagy oda – remek hangulatban töltötték az időt. A jókedv persze érthető, nincs semmi más dolguk, mint elkészíteni egy többfogásos ételt, és megvendégelni híres társaikat.
Persze van az éremnek másik oldala is, a forgatások nagyon elhúzódnak, alkalmanként hajnali kettőig is eltartanak. Így kétségtelen, hogy a celebek megdolgoznak a pénzükért. Nem is akármennyiért! A Bors megbízható forrásból származó információi szerint fejenként 400–500 ezer forint körül mozog a gázsijuk, attól függően több, vagy kevesebb, hogy mennyire foglalkoztatott hírességről van szó.
– Az átlagember számára félmillió rengeteg pénz, két-három hónapot is dolgozik érte, de mi sem lazsálunk. Ez alatt az egy hét alatt több heti munkát végzünk el – mesélte az egyik szereplő, aki nem kívánta felfedni a kilétét. A Bors megkérdezte a csatorna illetékesét is.
– A szerződések tartalmáról és a szereplők gázsijáról természetesen nem áll módunkban részleteket elárulni. Annyit tudni lehet, hogy az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok beszerzésére mindenki számára egyforma – néhány tízezres – összeg áll rendelkezésre. Ha valaki ennél többet szeretne fordítani az élelmiszerekre, akkor azt saját zsebből kell kipótolni – árulta el Koltay Tamás, a csatorna szóvivője.
A műsorban a múlt héten szerepelt Dundika sem panaszkodik. – Míg az első adások alkalmával 14–16 órákat forgattunk, a végére mindezt megoldottuk tíz óra alatt – magyarázza Majka párja.
– Egyébként nincs okom panaszkodni, jól éreztük magunkat, és jól is kerestünk vele.