Mit meg nem eszünk, és mit igen! Egy ezerfős minta alapján készült, két éven át tartó, mindenre kiterjedő amerikai vizsgálat szerint napjaink élelmiszereit nem arra tervezték, hogy jóllakjunk tőlük, hanem hogy elpusztuljunk tőlük.
A két éven át tartó vizsgálat eredeti célja az volt, hogy Amerika gyorskajákra szokott népét elrettentsék az expressz zabálásoktól. Menet közben azonban kiderült, hogy nemcsak a szuper- és gyorsételek, a cukrozott üdítők, az étrendkiegészítők, a biónak hirdetett, de bennük a természetest csak nyomaiban tartalmazó elegyek, hanem – az adalékanyagoknak köszönhetően – még a közétkeztetési láncban fellelhető, hagyományosnak tartott táplálékok is brutálisan mérgezőek.
Veszélyben az agyunk
Ami talán a legfélelmetesebb, az az, hogy a vizsgálat adatai szerint a kutatók azontúl, hogy az élelmiszereinkben óriási mennyiségben felleltek direkt fizikai rombolást előidéző anyagokat, olyan mérgeket is találtak, amelyek egyértelműen az ember értelmére vannak hatással.
Vagyis nem csupán a napjainkban aggasztó mértékben megnőtt meddőség, a rákos betegek elszaporodása és a megmagyarázhatatlannak tűnő szervi károsodások vezethetők vissza a táplálkozásra. A mindennapi ebédünkben előforduló mérgek eltompítják reflexeinket is, a tudatos gondolkodást befolyásolják!
– Ezek az eredmények abszolút túlmutatnak azon, amit eddig is tudtunk, vagyis hogy a nehézfémekkel pusztán szennyezzük az élelmiszereinket. A természetben ugyanis tizedannyi nehézfém sem fordul elő, mint amennyit az élelmiszereinkben találtunk, ami egyértelműen arra mutat, hogy a mérgek szándékos forgalmazásával pusztítjuk magunkat szinte minden egyes étkezés során – véli az amerikai kutatócsoport egyik tagja.
Gyorséttermi mérgek
A tudósok szerint mindez pusztító lehet az emberi civilizációkra. A munkaerő összeomlása, a tömegek kormányzatoktól való függése a túlélésért, a szabad demokráciák teljes összeomlása, szellemi visszamaradottság, a növekvő börtönrendszerek, az emberek gondolkodásának és tanulási képességeinek teljes hanyatlása fog bekövetkezni – a Naturahirek portál szerint, ahol azt is részletezik, hogy az élelmiszerekben, vitaminokban és a kiegészítőkben mi mindent találtak a kutatók, s amiket érthetetlen okokból szinte biztosan szándékosan azért használnak, hogy a szervezetet hozzászoktassák a termékhez.
Az amerikai gyorsétteremláncok világhódító „csemegéi” például hatalmas mennyiségben tartalmaznak habosodást gátló vegyületet – azodikarbonamid a neve –, amely nem számít ugyan szennyező anyagnak, viszont erősen rákkeltő. Senki sem tudja megfejteni, hogy ez az anyag miért kell a gyorséttermi kenyérbe és zsemlébe, hisz nincs tápértéke, és egyéb hasznot sem hajt a forgalmazónak.
Halálos vitaminok
Sok népszerű vitaminmárkában szándékosan olyan magas a réztartalom, hogy ha azt valaki napi rendszerességgel fogyasztja, akkor mentális őrületet és pszichózist okoz. A gyógyszeripar viszont nekik köszönhetően – hiszen újabb betegeket „termelnek” – hatalmasakat kaszál.
Egy Kínából érkező gyógynövény, amely állítólag javítja az agy teljesítményét, annyi ólmot tartalmaz, hogy az Alzheimer-kórt vagy a korai elbutulást éppen hogy elősegíti, és nem gátolja. Üldözési mániás tudósok szerint ez bizonyítéka egy „titkos kínai nehézfémháborúnak a világ ellen”.
Az amerikai gyermekvitaminok is hihetetlenül mérgező anyagokat tartalmaznak a fejlődő agy idegpályáit károsítva. A gyártók pedig terjeszkednek. A legnagyobbak ugyebár Magyarországra is régen befészkelték magukat, elég megnézni a patikákban a márkák gyártóinak nevét.
Az elrettentő példák sora azonban szinte végtelen. Ilyen szempontból vizsgálva tehát a globális összeesküvés-elmélet híveinek félelme nem alaptalan. Elvégre a Római Birodalom pusztulását mára már bizonyítottan az ivóvíz megmérgezése okozta. Az emberek elvesztették józan ítélőképességüket. Itt ugyan még nem tartunk, de pesszimisták szerint ez csak idő kérdése.
Méreg a piacon
Alig pár hetes hír, hogy bár biopiacokon, bioboltokban értékesítették, nem voltak biotermékek egy egri kistermelő árui, amelyek kolbászmérgezést (botulizmus) okoztak. A Magyar Biokultúra Szövetség már korábban is figyelmeztetett arra, hogy a szabályozatlan piaci helyzetben a „bioboltokban és biopiacokon” – az ellenőrzést vállaló elárusító helyeket kivéve – a fogyasztók folyamatos megtévesztése zajlik.
Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal és az ÁNTSZ is figyelmeztetett a kolbászmérgezésre, amelyben négyen betegedtek meg: Magyarországon egy, Grúziában, illetve Franciaországban három esetben is olyan botulizmus megbetegedés fordult elő, amelyet megelőzően a beteg egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztott.
A hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, termékeit begyűjtik, de jó hírünknek a világ élelmiszerpiacán ez csöppet sem tett jót.
Főzz magad, főzz frissből!
Az Európai Unióban 315 különböző adalékanyag engedélyezett, de a tömegfogyasztásban ennek sokszorosát fellelhetnénk, sőt az engedélyezett adalékok közül számosnak a nevét sem tüntetik fel a termékeken – mondja dr. Csorba Zoltán táplálkozáskutató, aki szerint ezek bevitelét csak azok kerülhetik el, akik saját maguk termesztik és terményeikből készítik az ételeiket. Aki ugyanis a feldolgozatlan élelmiszereket részesíti előnyben, és maga főz friss és nyers hozzávalókból, az naponta a többség által elfogyasztott adalékanyagok töredékével mérgezi magát.
– A készlevesekre kényszerülők, a sütőporral és hasonló készítményekkel gyakran élők, a színezett édességeket nyakalók különösen nagy veszélyben vannak, hisz ezeknek a termékeknek az állagmegmaradásához alap az adalék. Emellett, mivel az élelmiszer íze jelentős mértékben függ a benne található zsír eloszlásától, a zsírtartalom csökkentése az íz csökkenésével jár. A termékek „light” változatát ezért adott esetben erősebben fűszerezik vagy aromákkal vegyítik, ami hordozóanyagok és ízfokozók alkalmazását is szükségessé teheti – figyelmeztet a szakember.