Tízmillió forint – ez az az összeg, amiért harcba szállt a Konyhafőnökben Wossala Rozina. A fiatal nő sokaknak ismerős lehet, ő ugyanis a társkeresés nagyasszonyának, Kánya Katának a lánya.
Dolgozott már egy frissen nyílt szórakozóhely üzletvezetőjeként, kevert koktélokat egy Karib-tengeri faluban, és különféle gasztronómiai túrákon is részt vesz Wossala Rozina. A tévénézőknek azonban eddig inkább csak mint Kánya Kata és Wossala György lánya lehetett ismerős, pedig Rozina sokkal izgalmasabb személyiség annál, mintsem hogy a „híres szülők gyermekének” skatulyáját rá lehessen húzni.
– Édesapám szállodai vonalon dolgozott, így neki köszönhetően éppúgy bepillantást nyerhettem a vendéglátás szépségébe, mint édesanyám révén a művészetekbe – mesélte Rozina, akit inkább a fűszerek, húsok, levesek és mártások világa bűvölt el. A szakmáról tapasztalatokat gyűjtött külföldi utazásai során, tanult a Firenzei Vendéglátóipari Egyetemen, majd maga is vezetett osztályt a WERK-Akadémián. Mivel pedig otthon nemigen volt mindennapos a főzés, ezt már 14 évesen megelégelte.
– Az első igazi sikerélményem egy nyolcfogásos karácsonyi menü elkészítése volt, amit a család ámuldozás közepette fogyasztott el. Később egy rövid ideig része volt az életemnek Kovács Lázár: tőle kaptam meg a kezdeti szakmai lökést, örökre hálás leszek neki, hogy a vendéglátás felé terelt – folytatta Rozina, aki nem csak a családot, de a Konyhafőnök szőrös szívű zsűrijét is egy perc alatt levette a lábáról isteni zellerpüréjével.