Meglepő kijelentést tett Stahl Judit: több időt szeretne kislányával tölteni, és a lehető legkevesebbet vállalkozásaival. Ezen kívül elárulta, hogy a híradózás már egyáltalán nem vonzza.
Híradósként ismerhette meg az ország, ma már főzős műsorairól, könyveiről és újságjairól beszélnek. Vállalkozásaival a Blikk szerint tavaly 255 millió forintot keresett.
Kevesen lehetnek, akik egy ilyen meredeken felívelő karriert egyik pillanatról a másikra feladnának. Stahl Judit viszont erre készül.
A volt tévés az Alexandra Pódiumon Veiszer Alindával beszélgetett könyvekről és más dolgokról, ami-
kor elmesélte: annak idején, amikor főzős műsort szeretett volna, a csatorna választás elé állította: vagy a híradó vagy a főzés, mert a két imidzs nem egyeztethető össze. Stahl, aki akkor már rendszeresen járt ki New Yorkba különböző tanfolyamokra, bár tele volt kétségekkel, egy pillanatig sem hezitált, hogy melyiket válassza.
– Még a riportok közben is, amikor nem minket mutatott a kamera, recepteket osztottam meg Pálffy Istvánnal – magyarázta a tévés, aki azt is elárulta a közönségnek, hogy tizenkét éve maga finanszírozza a Stahl konyhája című műsor elkészülését.
A tévés később arról is beszélt, hogy bár Bárdos András pár éve hívta, ma már semmiképp sem térne vissza a hírműsorba, ugyanis az ott töltött öt év alatt megunta a híradózást.
– A felkonferálás, olvasás súgógépről nem kihívás számomra – folytatta Stahl, akaratlanul lesajnálva most is ezzel foglalkozó híradós kollégáit.
Végül amikor Veiszer Alinda arról faggatta, hogy mik a tervei az elkövetkező öt évre, Stahl még meglepőbb választ adott: a jelek szerint újabb nagy váltásra készül a kilencéves kislánya érdekében.
– Szeretnék minél többet Hannával lenni, visszavenni a munkából.
Amikor az előadás után megkérdeztük, hogy visszavonulásán gondolkodik-e, Stahl csak annyit mondott, erről januárban nyilatkozna bővebben.
Igazi cégbirodalmat épített
Stahl, bármennyire is nehezen hozta meg a döntést, csak profitált abból, hogy otthagyta a híradózást. Főzőműsora a hét minden napján látható, újságját azonnal elkapkodják a standokról. Szakácskönyveinek száma húsznál is több, amit saját kiadója ad ki. Nemrég webshopot is nyitott, amiben szinte minden megtalálható, ami a sütés-főzéshez kell, de még speciális vetőmagok, élelmiszerek és divatos táskák is.