Önsanyargató diéta helyett szép szóval próbálja fogyásra bírni testét Soma. Az előadóművész, újságíró szerint először belülről kell megtisztulni.
Jobb bízni, mint hízni – vallja Soma Mamagésa, aki nemrég felhagyott a dohányzással, és feltett szándéka, hogy legalább tíz kiló súlyfeleslegtől megszabadul.
Ám a karcsúsághoz számára nem az önsanyargatáson át vezet az út, helyette a belső energiákra és a spirituális eszközökre esküszik. Módszerét a TV2 Hal a tortán című műsorának hétfő esti adásában bemutatja, nekünk pedig bővebben is beszélt fogyókúrájáról, amely inkább lelki megtisztulás, mint a kilók számolgatása.
– Évek óta beszélgetek a testemmel, legtöbbször azt kérem tőle, hogy a mellem maradjon, a hasam pedig apadjon. Ám ezt a módszert még gyakorolni kell, mert nem mindig hallgat rám a testem – mosolyodott el Soma, akinek meggyőződése, hogy a fogyás akkor eredményes, ha belső energiáink tökéletesen harmóniában vannak a testünkkel.
– Fontos, hogy nem azért akarok fogyni, hogy vékony legyek, hanem hogy a komfortérzetem javuljon. Szeretnék könnyedebben, légiesebben mozogni, ami súlycsökkentést feltételez. Nem kínzom magam, inkább megnevelem a testem és vigyázok rá, mert tisztában vagyok azzal, hogy már nem vagyok húszéves. Szeretnék méltósággal megöregedni, fitten és egészségesen – szögezte le Soma, aki sámánkoronával a fején megszentelte a kacsahúst, amelyet vacsoravendégeinek – Iszak Eszternek, Fluor Tominak, Aleska Diamondnak és Steiner Kristófnak – tálalt fel.
Bár mostanában mellőzi a húst, a sót, lisztet és a cukrot, de a műsor kedvéért kivételesen engedett a csábításnak.
– Fontos, hogy ha már húst eszünk, azt az élő állatot megfelelő körülmények között tartsák. Kizárólag olyan hozzávalókat választottam, mint ez a tanyasi kacsa is, amelynek biztosan boldog élete volt. Szeretném, ha a halála után is megkapná a tiszteletet ezzel a szertartással – indokolta a rituálét Soma.