Aktuális

Magyar lány méhét ette meg a rosztovi rém

Bors

Létrehozva: 2014.02.14.

Bár a sorozatgyilkosok áldozatok száma szerinti listáján “csak” hatodik, Andrej Romanovics Csikatilo minden idők legbrutálisabb mészárosa volt. Húsz éve végezték ki a szörnyeteget, aki azért ölt meg több, mint ötven embert, mert nem bírta megemészteni impotenciáját. A 19 éves Varga Ilona a negyvennegyedik áldozata volt.

A rosztovi rémként elhíresült, korábban tanárként dolgozó férfi 56 gyilkosságot ismert be, de csak 53-at tudtak rábizonyítani. Az ukrán származású Csikatilo - akiről X Polgártárs címen filmet is készítettek, aminek egyes jeleneteit a hatvani vasútállomáson vették fel - a kihallgatások alatt többször elmondta, testvérét az ukrán éhínség alatt megették a falubeliek, de erre később semmiféle bizonyítékot nem találtak.

Állítása szerint nem csak ez, hanem agresszív édesanyja is nehezítette gyerekkorát, de kiverekedte magát, és tanár lett Rosztovban. Egéz életében súlyos potenciazavarokkal küzdött, ami kora előrehaladtával egyre frusztráltabbá tette. Két gyermekük is született, de Csikatilo szerint - mivel nem volt képes erekcióra - kézzel juttatta felesége vaginájába a spermát.

Elsőként, 1978-ban egy kislányt fojtott vízbe, ami miatt egy másik embert végeztek ki helyette. Saját bevallása szerint ez a rémtette volt a legnehezebb, utána fokozatosan érzett rá a gyilkolás ízére, és elfogásáig nem is tudta abbahagyni. Elkapni nem csak a szovjet hatóságok szerencsétlenkedése miatt volt nehéz, hanem azért is, mert áldozatai leginkább az alsóbb rétegekből, prostik, árvák és otthonról elszökött gyerekek közül kerültek ki, akiknek hozzátartozóit nehezebb volt megtalálni, hogy értékes információkkal szolgáljanak. 

A kiszemelttel minden esetben kedves volt, áldozatát rendszerint az erdőbe csalta, ártalmatlanná tette, megkínozta, majd ráejakulált a holttestre. Csikatilo tehát nem csak pedofil és szadista, hanem nekrofil is volt.

Csikatilónak a kihallgatás alatt részletesen be kellett mutatnia, hogy végzett áldozataival. Nem okozott neki gondot

Kiskorú áldozatai - akik közt nem csak lányok, fiúk is voltak - nemi szervét megcsonkította, a mellbimbókat és a heréket nem ritkán megette. A 19 éves Varga Ilona 44. áldozata volt. Az egykori Szovjetúnióban tanuló magyar diáklányt a buszon csábította el, egy Rosztov közelében levő faluba csalta, és ott végzett vele. Miután megölte, evett a méhéből. Varga Ilonának kisgyermeke is volt.

A kint tanuló Varga Ilona 19 éves volt. Szörnyű kínokat élt át, mielőtt Csikatilo megölte

Csikatilo gyilkosságait eleinte nem kapcsolták össze, később viszont külön nyomozócsoportot állítottak rá, de így is hosszú évekbe telt elkapni. Ez végül 1990-ben sikerült, két évre rá pedig halálra ítélték 53 ember meggyilkolása miatt.

A tárgyalásról készült felvételek megrázóak, az áldozatok hozzátartozói közül többen rosszul lettek, de volt olyan is, aki meg akarta lincselni a rosztovi rémet. Nem véletlen, hogy a tárgyaláson is rács mögött volt. 

Andrej Romanovics Csikatilót 1994. február 14-én, 57 éves korában végezték ki. Szörnyű rémtettei alatt mindvégig családjával élt, de felesége sosem sejtett semmit.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek