Aktuális

Elmeszakértő vizsgálja a skálás gyilkos Benét

M. S.

Létrehozva: 2016.05.15.

Várnia kell még a szabadulásra a skálás gyilkosként elhíresült Bene Lászlónak. A férfi három gyilkosságban vett részt, 1994-ben fogták el. Társával, Donászi Aladárral 1992 májusában el akarta rabolni a budai Skála áruházból taxival szállított pénzt. Rossz zsákot vittek el, így egyetlen forintot sem zsákmányoltak, de a rablásban megölték a pénzt kísérő 23 éves egyetemistát.

Ugyanabban az évben két vadászt is megöltek. Donászi a börtönben öngyilkosságot követett el, Benét életfogytiglani fegyházra ítélték, de idén felcsillant előtte a szabadulás esélye. A büntetés-végrehajtási bíró feltételesen szabadlábra helyezte volna, ám a Szegedi Törvényszék három bíróból álló tanácsa másodfokon hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság döntését.

A Bors megkeresésére a Szegedi Törvényszék sajtóosztálya most azt közölte: egyelőre nincs kitűzve a tárgyalási nap a feltételes szabadlábra helyezés ügyében. – A korábban született elsőfokú végzés hatályon kívül helyezését követően haladéktalanul megtörtént a megismételt eljárásban eljáró bíró kijelölése. 

A bíróság az elítélt vonatkozásában a személyiségszerkezetének megvizsgálása és véleményezése érdekében elmeszakértői vizsgálatot rendelt el, mely vélemény elkészítése még folyamatban van. Ennek megküldése után dönt majd az eljáró bíró a további eljárási cselekmények felől – közölte a sajtóosztály.

Ez évtől évente felül kell vizsgálni, hogy szabadon lehet-e engedni a férfit. Benét 2019-ben, 25 év után mindenképpen ki kell engedni.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek