Aktuális

Rendőrt hívtak a 12 évesre: keresi a cége a BKK-ellenőrt

Bors

Létrehozva: 2016.05.23.

Forrás: MTI

A BKK vizsgálatot indítana annak a 12 éves kislánynak az ügyében, akit a múlt héten tartóztattak fel a BKK-ellen­őrök a Blaha Lujza téren – közölte a Borssal a közlekedési társaság. Elmondásuk szerint azonban hivatalos jegyzőkönyv sem náluk, sem a rendőrségnél nem készült az ügyben, a helyszínen dolgozó ellenőrök szerint pedig nem történt ilyen eset.

Ha igaz lenne a történet, annak lennének következményei – teszik hozzá.

A hétvégén a közösségi oldalakon olvasható történet szerint egy 12 éves lányt tartóztattak fel az ellenőrök a  Blaha Lujza téren, mivel bérlete ugyan volt, de diákigazolványa nem. Az ellenőrök rendőrt is hívtak, akik nagyot néztek, hogy milyen ügyben hívták ki őket.

 – A kislányt kiszabadították az ellenőrök gyűrűjéből. Az egyik dolgozót figyelmeztették, örülhet, hogy nem indul ellene eljárás, mert így feltartóztatni és szabadságában korlátozni akkor sem lehet egy kiskorút, ha nincs nála bérlet – írta a szemtanú.

– Egy kis emberség, uram, csak ennyi kell, és jobb lesz mindenkinek – búcsúzott a rendőr.

Az ügyben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) közlemény adott ki:

– Sem a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), sem a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak (FÖRI) nincs információja olyan esetről, amelyről egy Facebook csoport oldalára feltöltött anyag alapján a Borsonline számolt be 2016. május 22-én, miszerint egy vagy több jegyellenőr egy hazafelé tartó 12 éves kislányt nem engedett tovább a Blaha Lujza téren, mert annak nem volt diákigazolványa. A BKK és a FÖRI a nyilvánosság segítségét kéri az eset részleteinek tisztázásához - olvasható a Központ közleményében.

A BKK és a FÖRI kéri az esetet a közösségi hálóra feltöltő, magát felháborodott édesanyaként leíró személyt, vagy esetleg más szemtanúkat, hogy a [email protected] e-mail címen szíveskedjenek információkat adni arról, hogy pontosan mikor történt az említett eset.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek