Aktuális

Beszáll a fűbizniszbe a tech-óriás

Bors

Létrehozva: 2016.06.17.

<p>Ezzel a Microsoft az első nagy cég, amely részt vesz ebben a fejlődő iparágban.</p>

Csütörtökön bejelentették a Microsoftnál, hogy együttműködésbe kezdenek a Kind Financial nevű, a kannabiszipart segítő szoftvert fejlesztő céggel. A cég az amerikai kannabisz termelőket segíti a törvények betartására, a tranzakciók kezelésére, és a leltáruk kezelésében is. A két cég közötti együttműködéssel a Microsoft lesz az első nagy tech cég, amely a nevét adja az egyre nagyobbá növő legális fűkereskedelemhez. Az Egyesült Államok öt államában teljesen szabad a piac a marihuána szabadidős és egészségügyi felhasználása.

Eddig még egy nagy cég sem tett efelé az ipar felé lépést, egyrészt azért, mert félnek attól, hogy negatívan érintheti a cég hírnevét, másrészt az USA legtöbb államában még mindig illegális a marihuánafogyasztás, ezért nehéz a törvények betartása is. Egy befektető cég munkatársa a Washington Postnak úgy nyilatkozott, egy ilyen cégbe pénzt rakni egyelőre még olyan, mintha a pornóiparba fektetnének be.

A Microsoft azzal magyarázza az együttműködést, hogy a szoftverrel könnyebb betartani a szabályokat és a kereskedelmet is könnyebb vele ellenőrizni. A tech óriás központja egyébként Washington államban van, ahol legális a kannabiszfogyasztás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek