Aktuális

Hatalmas siker: világhírű lett a magyar gitáros

Munkatársunktól

Létrehozva: 2016.06.13.

Balogh Rolandnak köszönhetően már az egész zenei világ tudja, hol található hazánk, és milyen tehetségeknek ad otthont. A harmincegy éves dzsesszgitáros ugyanis a múlt héten megnyerte a Los Angeles-i Six String Theory gitárversenyt. Roland tizenegy éves korától pengeti a húrokat. Mivel ikertestvére, Zoltán ígéretes dzsesszzongorista, bátran kijelenthetjük a teremtő nem fukarkodott a családdal, amikor a tehetséget osztogatta.

– Maximalista va­gyok, négy hónapig készültem a versenyre. Két vágatlan zenei videót kért a zsűri, melyeken mindennek pontosan láthatónak kellett lennie – mondta a győzelméért Istennek hálát adó gitárművész. A zsűriben egyébként a zenei élet nagyágyúi foglaltak helyet, velük a jövőben nemcsak találkozni, hanem együtt dolgozni is lesz alkalma Rolandnak. Ez elképesztő lehetőség a fiatalember számára.

– El­utazhatom Los Angelesbe egy gitárfesztiválra, majd részt vehetek Lee Ritenour új lemeze felvételének elkészítésében, s Tokióban közös koncertet is adunk.

Roland még mámoros hangulatban van, de igyekszik újra felvenni a hétköznapi ritmust. Az élete a zenéről szól. Gitártanárként dolgozik, és ha végzett a munkájával, azonnal nekilát, hogy gyakoroljon.

– Számtalanszor előfordult, hogy naponta akár tíz-tizenkét órát gyakoroltam, de megtörtént már olyan is, hogy hajnali egykor ültem le gitározni. A kezeim egyszerűen kívánják a gitározást, én ezzel tartom karban az iz­maimat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek