Aktuális

Közel félszáz halottja van az isztambuli merényletnek

MTI, Kisalföld

Létrehozva: 2016.06.29.

Forrás: MTI

Kedd este öngyilkos merénylők robbantottak az isztambuli Atatürk reptéren. Magyar áldozatokról nem tudni, a támadás mögött az Iszlám Állam állhat.

40-re emelkedett az áldozatok száma

A török igazságügyi és orvostani intézet közzétette a halálos áldozatok listáját. Ennek értelmében 40-re emelkedett a számuk. 36 embert azonosítottak, közülük 23 török állampolgár, négy török-szaúdi kettős állampolgár, egy török-kínai kettős állampolgár, 2 iraki, 1 szaúdi állampolgár, 1 tunéziai, 1 iráni, 1 üzbég, 1 jordániai és 1 ukrán. 4 személyt nem tudtak még azonosítani, közülük két nő, egy férfi és egy 15-16 éves fiú.

Isztambulba készül? Legyen óvatos!

A kedd esti isztambuli merénylet után ismét óvatosságra kéri a török nagyvárosba készülő és ott tartózkodó magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján szerda délelőtt közzétett figyelmeztetésben emlékeztetnek: robbantás történt Isztambulban az Atatürk repülőtéren.

Az eseménnyel kapcsolatosan szükség esetén az isztambuli főkonzulátus a +90 533 375 8715-ös telefonszámon érhető el.

Az isztambuli nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló járatok forgalma fokozatosan áll helyre, ezért a konzuli szolgálat azt kéri a magyaroktól, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak légitársaságuknál, utazási irodájuknál, hogy járatuk a jelzett időpontban közlekedik-e.

Továbbra is feltétlenül javasolják, hogy isztambuli tartózkodásuk soránkerüljék el a zsúfolt helyeket, tömegrendezvényeket és kövessék a helyi hírközlés tájékoztatását.

A Törökországban tartózkodó vagy oda utazni kívánó magyar állampolgároknak javasolják, hogy regisztrálják utazásukat a konzuli szolgálat honlapján.

Vizsgálják a merénylők állampolgárságát

Az isztambuli repülőtéren öngyilkos robbantásos merényletet elkövető három ember esetleges külföldi állampolgárságát vizsgálják a nyomozók - jelentette szerdán a Dogan török hírügynökség.

A Dogan leírja, hogy a holttesteket még nem tudták azonosítani, mert deréktól felfelé nagyon súlyosan sérültek. A nyomozás továbbá a köztéri kamerák felvételeinek vizsgálatára kiterjed, hogy az elkövetők feltérképezték-e a helyszínt.

Újabb felvétel került elő, ezúttal a merénylők és robbanás elől menekülő tömegről:

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek