Aktuális

Súlyos vádak Baranyában: szexért adta a közmunkát a polgármester

Bors

Létrehozva: 2016.06.02.

A közeljövőben mindenképp érdemes megjegyezni Drávapiski nevét: az alig százfős település első emberének ugyanis komoly vádakkal kell szembe néznie.

Sokáig helyi pletykaként keringett csak a történet, ma azonban már a hatóságok is nyomoznak az ügyben: az egyik helyi lakos, K. Evelin ugyanis azt állítja, a Baranya megyei falu polgármestere, Mali Zoltán orális szexre kényszerítette. Ez volt a feltétele annak, hogy a nő bekerülhessen a közmunkaprogramba, családja lakhatásáról pedig gondoskodjanak. Miután Evelin a hatóságokhoz fordult, újabb áldozatok jelentkeztek, állítva: hasonlóképp a testükkel kellett fizetniük a település első emberének - írja a Blikk.

Mali azonban állítja, az egész egy lejárató kampány része, amit a volt alpolgármester, Illés Attila indított ellene - akivel köztudottan haragban vannak. 

"Van egy hangfelvételem, bizonyítékom, amelyen egy hölgy arról mesél, hogy az alpolgármester úr megkereste, s pénzt ajánlott neki azért, hogy engem befeketítsen. Szerencsére nem fogadta el a pénzt, hanem hozzám fordult, s a rendőrségre is elmegy majd" - nyilatkozta a bulvárlapnak a politikus.

Illés egyébként elismerte a viszályt kettejük közt. "Nem titok, hogy Mali Zoltánnal haragban vagyok, hiszen az általa elkövetett gazdasági bűncselekmények miatt engem marasztaltak el a bíróságon" - magyarázta, hozzátéve, hogy a jelenlegi ügyben annyi a szerepe, hogy ő bíztatta az áldozatokat, hogy Evelinhez hasonlóan álljanak elő történetükkel és tegyék meg a szükséges lépéseket.

A település polgármestere nem most kerül először a hírekbe: csupán hetekkel korábban a BorsOnline is beszámolt arról, hogy a férfi a vádak szerint egy 14 éves kislányt orális szexre kényszerített. A tini ezzel "fizetett" azért, hogy utcára került szüleinem Mali lakást biztosítson.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek