Aktuális

Házak dőltek össze, autók süllyedtek el a viharban

Bors

Létrehozva: 2016.07.28.

<p>Országszerte problémákat okozott a heves esőzés csütörtökön, a fővárosban autók süllyedtek el a felhalmozódott esővízben, Borsodban két ház összedőlt, Somogyban több helyen pincékbe tört be a víz, Budapesten autók süllyedtek el.</p>

Budapesten a Maglódi úton három, az esővízben elsüllyedt autót szabadítottak ki a tűzoltók, miután az úttesten mintegy 100 méter hosszan 40 centiméteres magasságúra emelkedett a vízszint. Sashalmon, a főváros XVI. kerületében egy családi ház pincéjében egyméteres víz állt, a VIII. kerületben faág szakadtak a járdára és az úttestre.

Az esőzés több helyen alámosta a vasúti pályát a Dombóvár-Bátaszék, valamint a Godisa-Komló vasútvonalon, ezért a helyreállításig vonatpótló autóbuszokat állítottak forgalomba.

A Borsod megyei Múcsonyban két lakatlan vályogház összedőlt, de Somogy megye több településén is károkat okozott az időjárás. Akadozott a közlekedés, fák dőltek ki és pincékbe tört be víz, a legnagyobb kárt Balatonvilágoson egy kidőlő, s ezzel egy villanyoszlopot is kidöntő, elektromos vezetéket leszakító fa okozta. Zselicszentpálon és Kaposvár alacsonyabban fekvő részein is elárasztotta a pincéket a víz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek