Aktuális

Felszálláskor veszett össze két légikisérő, vissza kellett fordulniuk

Bors

Létrehozva: 2016.08.25.

<p>Komoly vitába keveredett az easyJet egyik gépének két stewardesse. A vita állítólag az utasoknak kiadott vizespalackokon robbant ki, pontosabban, hogy ki szedje azokat ki a csomagolásukból.</p>

A gép a London–Gatwick repülőtérről Belfastbe indult volna, amikor kialakult a verbális adok-kapok. Dan Lobb brit tévés műsorvezető is ott volt a gépen, úgyhogy élőben közvetítette a történéseket Twitter-oldalán. Lobb arról írt, hogy a gépen rengeteg gyerek és több csecsemő is tartózkodott, ami egy szörnyű szituációt eredményezett. A gép kapitánya megpróbálta a tőle telhető legtöbbet megtenni – ingyen vizet ajánlott fel, a gép hátuljából előrehívta az utasokat, mert ott hűvösebb volt –, de ekkor már mindenki nagyon idegessé vált. 

„Csak mert két légikisérő nem jön ki egymással, az egész easyJet-járat késik! Hihetetlen!” – írta Lobb. a kapitány mondta el azt is, a vita azért alakult ki, mert a légikísérők nem tudták eldönteni, ki vegye ki az utasok vizét a csomagolásból.

A gép már a kifutón volt a vita kippattanásakor, amikor visszafordult a hídhoz. Ott előbb csak egyik, majd a másik vitázót is leküldték, a megmaradt három stewardesst pedig a pilótafülkébe hívták megbeszélésre. Ekkor azonban még nem indulhatott el a gép, mert nem volt teljes a legénység, várniuk kellett két új légikisérőre, akik helyettesítették a vitázókat.

A vita egy 90 peces késést jelentett végül az egyébként mindössze 60-80 percen keresztül tartó útra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek