Aktuális

Séta közben vált milliomossá apa és fia

Bors

Létrehozva: 2016.08.26.

A 67 éves Alan Derrick és fia, Tom a strandon sétáltak amikor felfedeztek egy ámbrát.  A somerseti család egyből felismerte mivel van dolga, így nem volt kérdés, hazaviszik e a szürke, zsíros tapintású okádékot - írja SWNS. Miután megmérték, kiderült, hogy 1,13 kg-os bálnahányás van a birtokukban. 

Mértéből adódóan elég hamar megtudták, hogy körülbelül 25 millió forintot találtak a parton, amelyből egy kis mintát el is küldtek egy olasz szakértőnek. Az apa egyébként annak köszönheti a szerencséjét, hogy nem volt túl jó idő a horgászathoz. “A fiam azt mondta, eljön velem sétálni, és mikor megtaláltuk, akkor meg így szólt: ha ez az, amire gondolok, akkor nem lesz sok gondod most már.”

A lebegő aranyként emlegetett szúrós szagú szikladarabra emlékeztető anyag évekig a tengerben hánykolódik mielőtt partot ér. Természetesen reakcióba lép a sós vízzel és a napsugárzással, így lassan megszilárdul. Mivel horribilis pénzért lehet értékesíteni - a parfümök egyik alapanyaga -, ezért a tudósok évek óta keresik azt, amivel valóban ki lehet váltani. 

Egy élő állat beleiben 400 kilogramm ámbra is lehet, ezért sokáig vadászták érte. Az ábrás cetek általában akkor hánynak, ha valamilyen kemény tárgytól akarják megszabadítani az emésztőrendszerüket. Az okádék könnyebb mint a víz és zsíros tapintású. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek