Aktuális

Ekkora botrány még nem volt pelenkák miatt

Bors

Létrehozva: 2016.09.27.

Az anglesey-i szülők fel vannak háborodva, mert a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy csak akkor viszik el a koszos pelenkákat kéthetente egy háztartásból, ha a gyerek még nem múlt el 3 éves és ezt bizonyítani is tudják - írja a Daily Post. Ellenkező esetben három hétig kell tárolni a családnak a szemetet és egybe kell tennie a háztartási hulladékkal.

A városi tanács szerint a legtöbb gyerek 3 éves korára szobatiszta lesz, ezért sem értik mi a baj, ezzel a rendelettel. A szülők szerint pedig ez így nem igaz, vannak akik később válnak azzá, sőt, vannak fogyatékos gyerekek is, akiknél még sejteni sem lehet, meddig van szükség pelenkára. 

A felháborodás azért óriási, mert nem nyitottak a speciális ellátást igénylő gyerekek esetében sem kivételt tenni. “Ők tudják, hogy a családoknak nehéz megküzdeniük három heti használt pelenka tárolásával, ezért is hozták be a kéthetes gyűjtést” - nyilatkozta egy fogyatékkal élő kisgyereket nevelő anyuka. A hivatalos szervek válasza erre az volt: van egy másik szolgáltatás, amelyet igénybe vehetnek azok, akik nem fertőző háztartási hulladékot kívánnak elvitetni. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek