Aktuális

Lángossütőhöz megy a börtönből Tasnádi

Bors

Létrehozva: 2016.09.14.

Ha nem jön közbe semmi, a sokat próbált vállalkozó, miután letöltötte büntetését, szabadul a börtönből. Tasnádi Pé­ter péntek hajnali 4 órától hagyhatja el a tiszalöki bv-intézetet – értesült a Bors.

Úgy tudjuk, szerény körülmények között, élettársával ünnepel majd, nem tervez nagy felhajtást, szabadulóbuli sem lesz. Első útja az egri piacra vezet, ahol lángosozik egyet. Párjával ugyanis a Heves megyei székhelyen kezd új életet egy kis polgári lakásban. Bár az üzletember felkészült a nyugalmas évekre, az elmúlt hetek meglehetősen eseménydúsan teltek számára. Két hete a bv-intézetből váratlanul a pszichiát­riára vitték, élettársa nem tudta elérni a megszokott időpontban. Tasnádi másnap reggel jelentkezett azzal, hogy jól van, bár akarata ellenére vitték el.

Tasnádi kisebb-nagyobb megszakításokkal börtönben töltötte az elmúlt tizenhat évet. Például 2004-ben, amikor egy négy és fél éves büntetésből szabadult, még nyolc öltönyös, csuklyás testőr várta a börtön előtt. Ilyen fogadtatás ezúttal vélhetően nem lesz.

A 67 éves, magát már csak kisnyugdíjasként aposztrofáló üzletembernek ma még minden­esetre a Fővárosi Ítélőtáblán lesz jelenése. Kilenc éve húzódó vesztegetési ügyében születhet jogerős ítélet. A vád lényege, hogy egy korábbi perében, amiben életveszélyt okozó testi sértéssel is vádolták, hárommillió forintot fizettek egy elmeorvosi szakértőnek valótlan tartalmú szakvéleményért, hogy a vállalkozó enyhébb büntetést kapjon. 

Tasnádit nem csak ebben az ügyben szorítja a törvény vasmarka: ügyvédje szerint a Budapest Környéki Törvényszéken évek óta vár egy régi ügye perújításra, és tizenhárom éve folyamatban van egy polgári per is.
  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek