Aktuális

16 vetélés után esett teherbe, lányát 15 hónaposan vesztette el

Bors

Létrehozva: 2016.10.26.

Lizzie Allen azt hitte, már sose fogja átélni az anyaságot, mikor közölték vele az orvosok, a 17. terhessége úgy tűnik, nem végződik vetéléssel - írja a Daily Mail. 

A 32 éves bridgnorth-i nő idén áprilisban temette el 15 hónapos lányát, akit agyhártyagyulladás miatt vesztett el. Fleur-Rose Allen koraszülött volt és a végzetes napon sírva ébredt, lázasan. Anyja vizet adott neki és lázcsillapítót. Néhány órával később négyszer is megállt a szíve, a végén pedig már nem tudták újraéleszteni. 

Allen lánya halála után először adott interjút, amelyet azzal kezdett, hogy kiemelte, hogy az agyhártyagyulladás mennyire hihetetlenül gyorsan képest halált okozni. “A lányom egészségesnek tűnt, előző este még nevetett és mosolygott. Másnap 18 órakor került a kórház intenzív osztályára 23:04-kor már halott volt.” A kislány a kórházban úgy tűnt, jobban lett, elkezdett játszani, de enni nem akart. Mikor próbáltak egy falatot beadni neki, észrevették, hogy egy enyhe piros folt jelent meg a nyakán. 

17:30-kor már tudták, hogy agyhártyagyulladása van, ezért antibiotikummal kezdték el kezelni. 18:00-kor kellett először újraéleszteni, ekkor került fel az intenzív osztályra. Ekkor már egy csapat orvos vette körül és ez egészen addig így maradt, amíg meg nem halt. Allen szerint a szülők nagy része azt hiszi, az agyhártyagyulladás biztos jele a kiütés, de az nincs az első tünetek között. “Gyönyörű, erős kislányom volt. Nem akarom, hogy más gyerek is meghaljon úgy, mint ő. Nem akarom, hogy mások is átéljék azt, amit mi.” 

Nagy-Britanniában naponta 9 ember kerül kórházba bakteriális agyhártyagyulladással. Minden 10. fertőzött életét veszti. Aki életben marad annak lehet, hogy olyan súlyos szövődményekkel kell szembe néznie, mint az agykárosodás, süketség vagy végtag amputáció. Tünetei: láz vagy hányás, erős fejfájás, ízületi vagy izomfájdalom, hideg kezek és lábak, illetve remegés. Ezt követően jelenik meg a bőrpír vagy kiütés, jelentkeznek a légzési nehézségek, - gyerekeknél nyaki merevség - aluszékonyság, zavaros beszéd és görcsrohamok. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek