Aktuális

Egy hétig nem tudott lélegezni magától hatalmas nyelve miatt

Bors

Létrehozva: 2016.10.13.

Felnőtt méretű nyelvvel született egy csecsemő Amerikában. Miután Paisley Morrison-Johnson világra jött, rögtön életmentő műtétet hajtottak végre rajta az orvosok, hogy ne fulladjon meg - írja a The Sun magazin. A kislány az első héten nem tudott magától lélegezni, 6 hónapos koráig egy csővel tudták csak etetni.

A szülők aggódtak a kislányért, akinek kétszer próbálták meg kisebbíteni nyelvét, mire a beavatkozás sikerrel járt. A most 16 hónapos kislány folyamatosan mosolyog és már szavakat is ki tud mondani.

A kislány egy ritka genetikai betegséggel jött a világra, az úgynevezett Beckwith-Wiedemann szindrómával. A legtöbb ilyen beteg az átlagosnál nagyobb testhosszal és súllyal születik, de előfordul, hogy bizonyos szerveik is nagyobbak. Ez ilyen gyerekek esetében sokkal valószínűbb, hogy bizonyos gyerekkori daganatok kialakulnak. Pont ezért Paisley Morrison-Johnsont háromhavonta orvoshoz kell vinni, ahol minden esetben vért is vesznek tőle, hogy tudják, van-e a szervetében tumorra utoló jel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek