Aktuális

Ezt inkább ne próbálja ki: tehénpisi az új elixír

Bors

Létrehozva: 2016.12.26.

<p>Vallási meggyőződésből évek óta isszák a vizeletet.</p>

– Akut tüdőbetegségben szenvedtem, könnyedén megfáztam emiatt. Ráadásul az arcom tele volt kelésekkel és pattanásokkal. Egyszer aztán bekentem a fejem tehénhúggyal és egy hét alatt elmúltak a gümők. Azóta nem múlik el nap, hogy ne gurítanék le egy kis pisit – nyilatkozta Hemant Paliwal, aki barátait is rávette, hogy hódoljanak ennek a bizarr szokásnak.

A 36 éves férfi és ismerősei 30 állattól gyűjtik be a hozzávalót. Könnyű dolguk van, ugyanis egy tehénistállóban dolgoznak a nyugat-indiai Udaipurban.

A hindu vallásban egyébként a tehén szent állatnak minősül, így a belőle kinyerhető matériáknak (a tejnek vagy jelen esetben a vizeletnek) mágikus, gyógyító képességet tulajdonítanak. A tehénpisit például tisztitószerként, szem- és fülcseppként is alkalmazzák.

Hemant és társai az elmúlt 4 évben minden nap kétszer megmossák a kezüket és az arcukat a sárga lében, hétvégente ráadásul kiadós fürdőt is vesznek. Elmondása szerint a faluban sokan élnek még ezzel a módszerrel, csak a nők többsége szégyelli beismerni – írja a Express.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek