Aktuális

Ünnepi csonttól csinálja össze magát a kutya – ezekkel ne etesse karácsonykor (se) kedvencét

Bors

Létrehozva: 2016.12.25.

Mit adjunk és mit ne négylábú kedvenceinknek a karácsonyi asztalról?

A legjobb szándék ellenére is csúnya véget érhet az ünnepi eszem-iszom, ha a legfinomabb étkekből a kutyánkat is szeretnénk megvendégelni. Dr. Vainer Attila állatorvos azt mondja, óriási tévhit, hogy az ünnepi pulyka emberi fogyasztásra alkalmatlan részére vágyik a jószág.

– Tévhit, hogy csak csonton élnek az ebek, ráadásul ha az ünnepi asztalról olyan csontot kap, amihez nincs hozzászokva, az hasmenést vagy bélsárrekedést okozhat a kutyáknál. Ugyanígy a zsíros hús és a belsőség is visszaüthet – figyelmeztet a szakember, akihez az ünnepek idején vittek már szaloncukrot csomagolópapírral és kampóval befaló négylábút is.

Számos család töltött káposztával, illetve hallal készül a karácsonyra. Előbbi kapcsán annak zsírossága jelenthet veszélyt a kistestű jószágokra, utóbbinál egy-egy nagyobb szálka okozhat sérülést, gyulladást. A bejgli sem javasolt, de az a kutyus, amelyik szereti, egy keveset kaphat belőle.

Az állatorvos szerint egyébként nincs baj, ha a házi kedvencünknek is készülünk karácsonyi meglepetéssel, feltéve, hogy jobb minőségű, korábban sikert aratott jutalomfalatot vagy emészthető, antiallergén, mesterséges adalékokat nem tartalmazó ajándékot kap.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek