Aktuális

Horror: hat csecsemő holttestét rejtegette az anya 

Bors

Létrehozva: 2017.02.08.

<p>Egy raktárból kerültek elő az oszlásnak indult testek.</p>

Elképzelhető, hogy sosem tudjuk meg, mi is történt pontosan azzal a hat csecsemővel, akiknek teste 2014. október 20-án került elő egy kanadai bérelt raktárból. A Winnipegben élő Andrea Giesbrechtet még aznap letartóztatták. Ügyében a héten született ítélet.

A holttestekre azt követően talált rá a raktárakat bérbeadó cég személyzete, hogy a 43 éves asszony elmaradt a bérleti díjakkal. Öt kisfiú és egy kislány került elő szemeteszsákokba és törölközőkbe rejtve, valamint számos gyermekruha és játék. A vizsgálatok kiderítették: a picik egytől egyig Andrea Giesbrecht gyermekei voltak. 

Az asszony azzal védekezett: nem elrejteni akarta a holttesteket, hanem biztonságban tudni őket - ennek azonban ellent mondott, hogy a raktárat hamis címmel és a leánykori nevén bérelte. 

Nem vádolhatták meg gyilkossággal

Az ügyészség úgy döntött, noha sok jel utal arra, hogy az asszony - aki jelenleg két gyermeket nevel - megölte a piciket, ezt nem tudják bizonyítani. Giesbrecht eltitkolta terhességeit az ismerősei elől, ami nem vetett rá jó fényt a nyomozás során, azonban a halottkém a testek rossz állapota miatt egyik esetben sem tudta biztosan megállapítani a halál okát, és noha sejthető, hogy a picik élve születtek, ez sem bizonyítható. 

Emiatt az a döntés született, hogy a kétes kimenetelű gyilkossági vád helyett a kevésbé súlyos, ám teljesen bizonyítható mellett döntöttek. Ennek köszönhető, hogy hétfőn az asszonyt a holttestek elrejtéséért mondták ki bűnösnek. Ezért testenként maximum két évet kaphat, azaz legfeljebb 12 év börtön vár rá - a büntetést azonban majd csak egy későbbi időpontban szabja ki a bíróság - írja a CBC News.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek