Aktuális

Csodaszámba megy: megtalálták az augusztusi palackpostát Dunaföldvárnál

R. K.

Létrehozva: 2017.03.10.

Amikor tavaly nyáron a Piros Kakaó nevű szervezet táborának résztvevői útnak indították a Dunán a palackpostájukat, valószínűleg csak titkon remélték, hogy valaha is választ kapnak küldeményükre. A jelek szerint azonban még nem vesztek ki a hétköznapokból a csodák.

A palackpostát augusztus 18-án tették vízre Budapesten, a Római-partnál. A gyerekek két levelet raktak bele. Arra kérték a jövendőbeli megtalálót, hogy válaszoljon az üzenetükre néhány információt megosztva, például, hogy hol és hogyan találta meg a postát, hogy hívják, hány éves, fiú-e vagy lány.

Mindez óriási örömükre fél évvel később meg is történt. A napokban a Piros Kakaó internetes blogja levelet kapott egy kecskeméti pártól, akik megtalálták a palackpostát. A 28 éves Niki és párja, Zoli Tolna megyében, március 5-én, egy dunaföldvári kirándulás során bukkant a palackra a Beszédes József-híd lábánál, és egyből ki is horgászta a Dunából. Niki a kérésnek eleget téve egy kedves válaszlevelet küldött, amelyben leírta: nagyon örültek, amikor megtalálták és felbontották a küldeményt, a gyerekek levele a hűtőjükre is kikerült.

A palackposta tehát bő fél év alatt 99 kilométert csorgott lefelé a Dunán – napsütésben, esőben, hóban-fagyban, jégtáblák közt lavírozva.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek