Aktuális

Este hattól nem lesz BKV: "Ennél humánusabb sztrájkajánlat nem létezik"

Bors

Létrehozva: 2017.04.05.

Szerdán egyeztettek a béremelések elmaradása miatt a BKV-val a szakszervezetek a pár napja bejelentett sztrájkról - azonban az előzetes bejelentések szerint igencsak durva munkabeszüntetés várható április 18-tól.

Az első napon minden jármű közlekedik majd, a másodiktól kezdve azonban szabályos káosz alakulhat ki a fővárosban, ha a VTDSZSZ és a BKSZSZ beváltja, amit ígér - a tervek szerint ugyanis reggel 6 és este 6 között minden közlekedik majd, utána viszont semmi! Az éjszakai járatok is majd csak hajnal kettőkor indulnak útnak. 

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete elnöke, Szabó István úgy fogalmazott: Ennél humánusabb sztrájkajánlat aligha létezik. Mindenki elviheti a gyereket iskolába, elmehet dolgozni és délután hazamehet." A napközbeni járatok megtartásával biztosítják egyébként a sztrájkolók az elégséges szolgáltatást (ami 66 százalékot jelent) úgy, hogy közben hosszú órák lesznek a sztrájknapokon, amikor semmilyen tömegközlekedést nem tudunk majd használni.

A szerdai egyeztetés nem zárult sikerrel - írja a HVG - ugyanis a BKV és a BKK jelen lévő képviselői nem fogadták el a sztrájkajánlatot és időt kértek. Azaz pár nap múlva újabb egyeztetés várható - ha pedig az sem lesz sikeres, a bíróság dönt majd a kérdésben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek