Aktuális

Hét év után bukott le a haverját halálra rugdaló román férfi

Bors

Létrehozva: 2017.04.17.

<p>Az eset Olaszországban történt, a gyilkos Angliában kezdett új életet.</p>

Valentin Jiuanu 2010-ben halálra rugdosta barátját, Gheorghe Mirost, s tettéért az olasz bíróság 14 év börtönre ítélte. A román férfi azonban kihasználta, hogy a talján igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, s az ítélet végrehajtása előtt meglépett az országból.

A gyilkos feleségével és két gyerekével Angliába költözött, egy autómosóban kezdett dolgozni, s aktívan részt vett az észak-londoni román közösség életében.

A Torino melletti kisváros, Asti rendőrei azonban nem adták fel Jiuanu keresését. Idővel sikerült is őt beazonosítaniuk Facebookon és Youtube-on. A La Stampa című lap szerint az egyik rendőr egy születésnapi videón szúrta ki az elítélt bűnözőt.

Végül azt is be tudták lőni, hol tartózkodik a férfi. Értesítették is a brit hatóságokat, akik a nemzetközi elforgatóparancs értelmében letartóztatták Jiuanu-t, és visszavitték Olaszországba, hogy megkezdhesse büntetése letöltését.

A brit rendőrség arra nem tudott magyarázatot adni, hogy a férfi hogyan tudott átcsúszni a rendszerükön az országba való belépés során.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek