Aktuális

Gyógyulásért küzd Krisztike – rejtély, miben szenved

R. K.

Létrehozva: 2017.05.21.

A mai napig rejtély az orvosok számára, hogy valójában milyen betegségben is szenved egy tizenegy éves kislány. A Ballószögön élő Szabó Krisztina egészsége há­rom hónapos korában összeomlott, azóta pedig folyamatos harcot vív azért, hogy a javulás útjára lépjen. 

– Először epilepsziára gyanakodtak, de ez végül nem igazolódott. Az egész teste görcsössé és feszessé vált. A végtagjai is merevek, a kis fejét pedig nem tudja megtartani – mesélte a Borsnak az édesanya, Gyuris Erzsébet. – Sajnos azt kell mondjam, hogy képtelen magától mozogni.

Beszélni sem tanult meg, és szellemileg is jócskán le van maradva a kortársaitól. Krisztike édesanyja folyamatos felügyeletét igényli. A rángásai miatt állandóan nyugtatózni kell, hogy a hétköznapi dolgok ne okozzanak számára problémát. Az orvosok mostanáig is oxigénhiányra gyanakodnak, valamint arra, hogy a probléma az idegrendszer kommunikációjában rejlik.

A diagnózist azonban furcsa módon továbbra sem tudták felállítani. 

– Az évek során mindent elkövettünk, hogy javítsunk az állapotán. Ukrajnában és Barcelonában is voltunk, ahol a speciális beavatkozásoknak köszönhetően fejlődött Krisztike. Sajnos azonban mindig visszaesett. Most azért küzdünk, hogy szinten tartsuk őt – mondta az édesanya, hozzátéve: rendkívül hálás mindenkinek, aki eddig segített nekik.

A reményt nem adják fel. Krisztike állapotán a jövőben akár egy agytörzsi műtét segíthet, amely megszüntethetné az állandó rángásait. Jelenleg egy speciális tartásjavító ruhára gyűjtenek számára, mivel ennek költségeit az édesanyja önerőből nem tudja finanszírozni. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek