Aktuális

Már tiniként sikeres meseíró Krisztián

BLN

Létrehozva: 2017.07.02.

Forrás: Szoljon.hu

A mesékben minden álom valóra válhat egy pillanat alatt, ebben a rohanó világban pedig szüksége van az embernek megállni és csodákra várni – vallja egy 16 éves törökszentmiklósi fiú, akire nagyon korán rátalált a fantázia és önkifejezés világa. Schmid Krisztián kilencéves kora óta ír meséket.

– A tanárnőm indított el egy meseíró pályázaton, ami az egészséges életmódról szólt. Én a zöldségek és gyümölcsök háborújáról írtam, vicces kis történet volt, az eledelek komoly harcot vívnak egy boltban, ki az erősebb, egészségesebb. Végül egyikük sem nyer, mert mindegyikük elfogy – mondja a Borsnak Krisztián, aki első helyezett lett a nemzetközi pályázaton. Ez óriási dolog volt mindössze ötödik osztályosan.

Szülei kezdettől támogatták a fiút, nem véletlenül kell meséire rábólintania három szigorú zsűritagnak is: nagymamájának, édesanyjának és édesapjának. A közgazdasági iskolába járó Krisztiánnak már négy meséje jelent meg, a legújabb a Tiszai mesevirágok című válogatásban, és igazi szívhez szóló mű.

– Nem mese, inkább rege a tiszavirágzásról, hogy a jelenséget a két szereplőm szerelmi beteljesülése okozza. De azt feszegeti, érdemes-e feláldozni mindent egy pillanatnyi boldogságért – magyarázza Krisztián, aki szeretne önálló kötetet is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek