Aktuális

„Ha a gyerekeim drogoznak, öljétek meg őket!” – mondta az államelnök

Bors

Létrehozva: 2017.09.21.

Rodrigo Duterte, Fülöp-szigetek elnöke komoly és főleg véres harcot vív a kábítószer-kereskedelem ellen. Az előző hónapban viszont a 42 éves fiának, Paolo Dutertének meg kellett jelennie egy szenátusi bizottság előtt, ugyanis felmerült a neve egy dorgcsempészeti ügyben. Paolo Duterte tagadja a vádakat.

Most az elnök is megszólalt az ügyben, azt kérte a rendőrségtől, hogy folytassák harcukat a drog ellen, még akkor is, ha a fiáról van szó.

Fiát egyébként azzal gyanúsították meg, hogy tagja a egy kínai bűnszervezetnek, melyben az a feladata, hogy felügyelje a csempészetet és a drogbárók védelmét. Segítségével állítólag egy hatalmas rakomány kábítószer érkezett az országba. A meghallgatásán megkérték, hogy vegye le a pólóját, mert a hátán állítólag van egy olyan tetoválás, amely bizonyítja, hogy tagja a bűnszervezetnek, de Paolo megtagadta a kérést.

A parancsom, hogy öljenek meg, ha elkapnak, és én megvédem a rendőrt, aki megöl téged

 – nyilatkozta Duterte, hogy mit mondott 42 éves fiának.

Az országban az elmúlt mintegy egy évben  9000 embert öltek meg, akár bizonyíték nélkül, ha felmerült, hogy részt vettek drogkereskedelemben vagy -fogyasztásban – emlékeztetett a Daily Mail.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek