Aktuális

Tudta? Trumpról molyt, Bill Gatesről legyet neveztek el - fotók

Bors

Létrehozva: 2017.09.09.

<p>Mi a közös Donald Trumpban, Harrison Fordban, John Cleese-ben vagy Freddy Mercuryban? Mindről elneveztek egy-egy állatot.</p>

Donald Trump-moly (Neopalpa donaldtrumpi)

Az USA aktuális elnökének legfontosabb ismertetőjegye a fura frizurája. Nem csoda, hogy egy 2017 elején körbeírt molylepke kapcsán Donald Trump jutott eszébe a tudósoknak, hiszen a rovar fejének felső része a politikus hajzatára hasonlít.

Harrison Ford-hangya (Pheidole harrisonfordi)

Ezt a 2000-es évek elején felfedezett hangyafajt Harrison Fordról nevezték el, annak elismerése kapcsán, hogy a színész sokat tett a trópusi esőerdők védelméért. A rovarok leginkább Kö­zép-Amerikában fordulnak elő, és elsősorban a nedves, erdei élőhelyeket kedvelik.

Theodore Roosevelt-szarvas (Cervus canadensis roosevelti)

Az Egyesült Államok 26. elnöke 1909-ben érte el, hogy létrehozzák az Olympic Nemzeti Parkot, ahol ez szarvas-, pontosabban vapitifajta életben maradhatott. Ennek tiszteletére nevezték el a politikusról ezeket a nagy termetű, nemes jószágokat. 

Bill Gates-légy (Eristalis gatesi)

Costa Rica hegyvidéki erdőségében bukkantak rá erre a zengőlégyfélére, amelyet a világ leggazdagabb emberéről, Bill Gatesről neveztek el. A Microsoft egykori alapítója sok pénzt áldozott a rovartani besorolással foglalkozó tudomány, a dipterológia fejlődésére, ezt ismerték így el.

Arnold Schwarzenegger-pók (Predatoroonops schwarzeneggeri)

Erről a pókfajról 2012-ben jelent meg először beszámoló egy tudományos folyóiratban. A brazil őserdőkben élő nyolclábúak kinézetre na­gyon hasonlítottak a Ragadozó című film űrlényének arcához, emiatt is kapták ezt a nevet, egyik alfaját pedig a főszereplő, Arnold Schwarzenegger után nevezték el.

Freddy Mercury-béka (Mercurana)

Ez egy Indiában előforduló békafajta, amelyet 2012-ben fedeztek fel. Érdekességük, hogy széles lábujjai vannak, s a mocsaras területek fáin szeret lakni. Ezek a sárgás-barnás, nagy szemű kétéltűek 3–6 centi hosszúra is megnőnek.

Johnny Cash-pók (Aphonopelma johnnycashi)

Ezt a tarantulafajt 2015-ben, a folsomi börtön közelében fedezték fel, s emiatt kapta meg a híres countryzenész, Johnny Cash nevét. A muzsikus ugyanis egyik legendás koncertjét az ottani börtönben adta, s írt is egy dalt Folsom Prison Blues címmel. Az akár 15 centire is megnövő, szőrös jószágok egyébként az emberre veszélytelenek, harapásuk csak némi bőrirritációt okoz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek