Aktuális

Aznap újjászülettünk - túlélő vall a 71 életet követelő repülőgép-tragédiáról

Bors

Létrehozva: 2017.11.27.

Forrás: YouTube

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt - 2016. november 28-án - szörnyű tragédiáról kellett beszámolnunk: egy Bolíviából a kolumbiai Rionegróba tartó utasszállító repülőgép Kolumbiában a földbe csapódott. A gépen a dél-amerikai football-bajnokság döntős csapata, a brazil Chapecoense játékosai, edzői, kísérőik, valamint 21 újságíró utazott. Az első hírek szerint a 81 utasból csak hatan élték túl a tragédiát - később azonban kiderült, többen mégsem szálltak fel a járatra. A LaMia 2933-as járatának katasztrófája így is 71 életet követelt.

A túlékők közt van Ximena Suarez. A legénységből egyedül ő maradt életben. A 28 éves nő a mai napig képtelen gyógyszerek nélkül aludni. “Rémálmaim vannak, és ilyenkor nem tudok aludni. Megpróbáltam elhagyni az altatókat, de nem tudom, mert felriadok éjszakánként, és ilyenkor újra szükségem van rájuk” - nyilatkozta.

A stewardess úgy érzi, annak köszönheti az életét, hogy a zuhanás előtt valamiért a gép hátuljába ment - írja a Daily Mail. 

“A túlélőket a testvérimnek tekintem, mert azon a napon, 28-án újjászülettünk” - meséli, hozzátéve, hogy okkal maradtak életben: segíteniük kell másokat. Arra a kérdésre azonban, hogy valaha is fog-e repülni, úgy válaszolt: az a terápiájától függ...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek