Aktuális

Egy hónap alatt két futónőt gyilkoltak meg – rejtélyes kapcsolat állhat fenn

Bors

Létrehozva: 2017.11.27.

Alaposan felzaklatta Franciaországot, hogy egy hónapon belül két kocogó nőt gyilkoltak meg az országban. A Paris Match francia bulvárlap azt írja, a két gyilkossági esetre azért hárul a szokásostól nagyobb médiafigyelem, mert az elmúlt tíz évben hét futót ért halálos támadás, míg idén már egy hónap alatt két futónővel végeztek.

A legutóbbi eset október 28-án történt, a 29 éves Alexia Daval reggel ment el futni a Saone folyó partjára Gray városában. A bankárként dolgozó nő férje azt mondta, Alexia a szokásos egy órára ment el aznap sportolni, de nem tért haza. Három órával később a férfi értesítette a rendőrséget. A fiatal nő holttestét két nappal később, október 30-án találták meg, meggyilkolták.

Alexia Daval halála felkavarta a közvéleményt, ugyanis két héttel előtte egy másik futónő tűnt el a Gray-től 400 kilométerre lévő Caudry városában. Az 57 éves Ginette Alvarez hetente többször ment a település mellett lévő erdőbe futni. Holttestét október 19-én találták meg, felső testén több sebesülést fedeztek fel. A nyomozás során egyelőre annyi derült ki, hogy éles tárgyakkal okozták a sebeket. Az nem derült ki, ki és pontosan mivel gyilkolta meg a futónőt.

Mindkét gyilkosságban folyik a nyomozás, de a hatóságok egyelőre nem találtak kapcsolatot a két futónő halála között. Mindenesetre a közvéleményt nagyon felzaklatta az időben egymáshoz közel történt két haláleset, már nyílt is egy francia Facebook-csoport, amibe futónők léphetnek be, hogy megismerjék egymást, hogy utána együtt tudjanak futni, így elkerülve az újabb hasonló tragédiákat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek