Aktuális

Ittasan halálos balesetet okozott, majd négy embert vett rá hamis tanúzásra

Bors

Létrehozva: 2017.11.06.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival és további négy személlyel szemben, akik 2015-ben valótlanul a férfi feleségét nevezték meg egy közlekedési baleset elkövetőjeként azért, hogy a férfit mentsék a felelősségre vonás alól - írja a Délmagyar.

A vádirat szerint a férfi 2015 júliusában egy éjszaka Szegeden ittas állapotban vezette gépkocsiját, és elütött egy, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyalogost, aki később belehalt sérüléseibe.

A baleset után pár perccel a helyszínre érkezett a férfi házastársa, akit a férfi rávett arra, hogy vállalja magára a baleset okozását. A nő a baleset miatt indult nyomozásban a férfi kérésére azt nyilatkozta, hogy ő volt a gépjármű vezetője.

A férfi további három ismerősét is meggyőzte arról, hogy tanúként állítsák azt a nyomozás során, hogy a felesége volt az, aki a baleset idején a gépkocsit vezette, az ismerősök ennek a kérésnek eleget tettek.

A nő és az ismerősök később visszavonták a vallomásaikat, és feltárták, hogy a balesetet okozó gépkocsi vezetője a férfi volt.

Az ügyészség a többieket a valótlan vallomásra rábíró férfit hamis tanúzás bűntettével és bűnpártolás vétségével, a férfi házastársát bűnpártolás vétségével, míg a további három személyt hamis tanúzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek