Aktuális

Szolnoki tragédia: félvállról vette a füstszagot az ügyelet?

Munkatársunktól

Létrehozva: 2017.11.24.

Egy szolnoki társasházi gyűjtőkéményből visszaáramló füst miatt kért segítséget egy lakó még október 22-én. A megyei katasztrófavédelem műveletirányítása azonban azt közölte a telefonálóval, hogy a legközelebbi munkanapon, vagyis október 24-én valószínűleg ki fog menni tőlük a kéményseprő, és megnézi, mi lehet a baj – írja a Lánglovagok.hu.

A tűzoltóportál értesülése szerint néhány órával később már a rendőrség kért segítséget ugyanehhez a házhoz, mert nem tudtak bejutni egy idős nő lakásába, és füstszagot éreztek. A kiküldött tűzoltók betörték a bejárati ajtó fölötti kis ablakot, amin annyi füst jött ki, hogy utána szellőztetni kellett a lépcsőházban. Az asszonyt a konyhában fekve találták holtan. Kiderült: a tűzhelyen lévő étel, konyharuhák és néhány berendezési tárgy lángolt, majd a tűz magától kialudt. A füst bejelentője a szomszédja volt, aki tehát nem kéményhiba, hanem a tűz miatt érzett füstszagot.

A megyei katasztrófavédelem nem reagált a Lánglovagok.hu érdeklődésére. A rendőrség közigazgatási eljárást indított. Egyelőre nem tudni, hogy az asszony halálát füstmérgezés okozta-e. Ha igen, nagy valószínűséggel meg lehetett volna menteni a tűzoltók azonnali riasztásával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek