Aktuális

Új májjal lett édesanya Gina – mindössze a 17. ilyen baba Abigél

Bors

Létrehozva: 2017.11.19.

Ritka májdaganat miatt szorult szerv-transzplantációra a fiatal ápolónő, Gina. Az operáció olyannyira jól sikerült, hogy nemrég egészséges kisbabának adott életet.

Forrás: Czerkl Gábor

Héthetes kislányával, Abigéllel a karján ragyog a boldogságtól a Zalaváron élő és dolgozó Soltészné Závec Georgina. Boldog, mert szerető férje van, egészséges babának adott életet, és mert ő maga másodszor is esélyt kapott az életre.

Alattomos láz

25 évesen visszatérő lázas állapottal kereste fel orvosát, aki góckutatásra küldte az ápolónőt. A vizsgálatok nem várt eredményt hoztak: a májdaganat egy ritka vállfaját diagnosztizálták nála, ami már a tüdejében is áttétet adott.

– Azt mondták, új májra lesz szükségem – idézi fel a mindent megváltoztató napot Gina. – Először nagyon elkeseredtem. Az első hónap szörnyű volt. Gyerekekre, családra vágytam, és a diagnózis hallatán azt hittem, a vágyam nem válhat valóra. Az orvosok azzal nyugtattak, ne féljek, új májjal is lehet teljes életem. Közben az volt a furcsa, hogy teljesen jól voltam, a hőmérséklet-ingadozáson kívül semmi más tünetem nem volt.

Munkából műtétre

Ginát kemény fából faragták. Az új szervre várva is mindennap dolgozott és ápolta a gyógyulni vágyó betegeket. Szabadidejében rendszeresen sportolt, nő létére focizott, nem is akárhogy. Aztán 2013. szeptemberében ismét megváltozott minden. Ledolgozta a műszakját, majd nem sokkal később szervriasztást kapott.

– Vajon kitől kaptam? Ez járt a fejemben, miután ma­gamhoz tértem a műtét után – vallotta be.

Hamar erőre kapott az operáció után. A tüdejében lévő gócok növekedése is megállt, és innentől kezdve mesébe illően kezdett alakulni a sorsa.

Császárral szült 

Szerelmes lett. Attilával hamar egy hullámhosszra kerültek, összeházasodtak, és gyermekre vágytak. A baba hamar megfogant, és a szoros orvosi kontrolloknak köszönhetően végül 55 centiméterrel és 3950 grammal, egészségesen – édesanyja biztonsága érdekében császármetszéssel – jött a világra. Az országban ő a 17. gyerek, aki májtranszplantált szülőtől született.

– A császármetszés utáni első pár nap volt csak nehéz, utána napról napra minden egyre könnyebben ment. Boldogok vagyunk, és egyelőre nem gondolkodunk másik babán. Nem a múlt lebeg a szemünk előtt, hanem a jelen és a jövő – búcsúzott tőlünk Gina. A. T.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek