Aktuális

Hol élünk? Nem a gyerekverő tanárt, az őt leleplező tanárnőt szégyelli a falu

Bors

Létrehozva: 2017.12.11.

Elképesztő a helyzet egy Somogy megyei településen, Hetesen: egy napközis tanítót egy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt el a kaposvári bíróság, valamint 18 hónapra eltiltották a pedagógusi hivatástól. A férfi több alkalommal is verte a rábízott gyerekeket. Ennek ellenére azonban nem ő, hanem a bántalmazásokat a nyilvánosság elé táró tanítónő került célkeresztbe - írja a Népszava.

Egy közelmúltban tartott értekezleten - ahol a tantestület tagjain kívül részt vett a tankerület vezetése, valamint a falu polgármestere és több képviselője is - például a szülői munkaközösség vezetője azt követelte, távolítsák el az intézményből az ügyet kirobbantó Gärtner Andreát, míg egy másik felszólaló egyenesen arra szólította fel őt, hogy költözzön el a faluból. A vád: rossz hírét keltette a településnek azzal, hogy megosztotta a per kapcsán megjelent cikkeket a Facebookon.

Hetes polgármestere is arról beszélt a palnak, mennyire indulatos volt az értekezlet. "Engem nagyon zavart, hogy senki sem állt ki a tanárnő mellett. Nem az a baj, hogy kipattant a gyermekbántalmazási ügy, hanem az, ahogyan kezelték, kezelik. Sokkal keményebben kellett volna reagálni az ügyre, méghozzá a kezdetekkor" - magyarázta, utalva arra, hogy az iskolavezetés sokáig eltussolta volna az ügyet - írja a lap.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek