Aktuális

"Apukátok a hősöm"– írta a kisfiú az édesanyja életét megmentő férfi gyermekeinek

Bors

Létrehozva: 2018.01.01.

Az emberi önzetlenség olykor nem ismer határokat. Történt ugyanis, hogy az amerikai Coloradoban élő Melinda Raynek új májra volt szüksége, a segítség viszont az ország túloldaláról, Kaliforniából érkezett. A 35 éves háromgyermekes családanya régóta szenvedett károsodott májával egy genetikai betegség miatt, már régóta új szervre szorult, donort viszont nem találtak számára.

– Minden donor-jelöltről kiderült, nem alkalmasak, hogy a feleségemen segíteni tudjanak. Melinda állapota viszont egyre rosszabb lett – mondta az ABC amerikai csatornának James, Melinda férje.

A család ezután úgy döntött, Facebookon kér segítséget. Barátok, rokonok és vadidegenek kezdték el osztani a családanya segélykiáltását, ami egészen Kaliforniáig elhallatszódott. A 47 éves Jeff Bramstedt, aki korábban a tengerészetnél szolgált, hezitálás nélkül jelentkezett, hogy segítsen a családanyán.

– Elképesztő ember. Ha puskaropogást hall, máris rohan – jellemezte a férfit Robin, James felesége. A férfiról az orvosok megállapították, hogy alkalmas donornak, így 1600 kilométer utazás után kés alá feküdt, hogy májának 60 százalékát beültessék Melindába. A transzplantációt komplikáció nélkül elvégezték.

– Úgy érzem, mintha lenne egy kishúgom most már. További éveket nyert, fel tudja nevelni a gyermekeit, anya és feleség lehet, ami mindig is lenni akart – nyilatkozta James az operáció után. Melinda kisfia, a hétéves Kieran karácsonykor képeslapot küldött James gyermekeinek, amiben egy mosolygó májat rajzolt és még annyit írt:

– Apukátok az én hősöm – állt a levélben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek