Aktuális

Az ajtó üvegéből kitört darabbal vágta el az édesanyja torkát

G. J.

Létrehozva: 2018.01.15.

Forrás: Képünk illusztráció!

A Miskolci Törvényszék az édesanyja megölésével vádolt mezőkövesdi nő kényszergyógykezelését rendelte el. A nőnél néhány évvel ezelőtt skizofréniát állapítottak meg, ezért rendszeresen gyógyszereket kellett szednie, amikor ezeket nem vette be, hangokat hallott.

Tavaly február 10-én reggel a nő 80 éves édesanyjával volt otthon, aki az erősödő tünetei miatt kórházba akarta vitetni, emiatt vitatkozni, majd dulakodni kezdtek.

A beteg asszony az édesanyjára támadt és a szoba ajtajának üvegéből kitört darabbal a sértett nyakát teljes szélességében elvágta. Édesanyja a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék a mai napon kihirdetett ítéletében a vádlottat felmentette.

Megállapították ugyanis, hogy a betegsége miatt nem volt képes arra, hogy tettének következményeit felismerje, ezért nem büntethető, de folyamatos orvosi kezelése és felügyelete szükséges, mert másokat is megtámadhat. Ezért a törvényszék a vádlott  kényszergyógykezelését rendelte el.

Végrehajtása az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történik. A vádlott az intézetből csak gyógyulása esetén bocsátható el.

Az ítélet jogerős.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek