Aktuális

Ferenc József kedvenc söre nyert díjat Csehországban

Gergály Judith

Létrehozva: 2018.01.22.

Három bronzérmet nyert a békésszentandrási Szent András Sörfőzde Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyén a csehországi Slaný-ban megrendezett nemzetközi World Beer Idolon.

A zsűri a világ minden pontjáról érkező neves sörkritikusokból, független sörfőzőmesterekből, újságírókból és szakmai oktatókból állt össze. A verseny történetében először fordult elő, hogy magyar lager sör bronzérmet nyerjen.

A Monarchistáról korábban már írtunk, ez lehetett Ferenc József kedvenc sörfajtája. A ritkaságot 2015-ben alkotta meg a Szent András Sörfőzde. Alapanyagai az Osztrák-Magyar Monarchia területéről származnak: bécsi, pilseni maláta, cseh és szlovén komló, és persze magas alkoholtartalom. Éppen olyan lett, mint amilyen az osztrák uralkodó kedvence volt.

Mellette a valódi gyümölcsből készült Málnás Búza és a limitált kiadású, Earl Grey teás legutóbbi karácsonyi főzet, az Esthajnal '17 nyert bronzot. Idén 17 ország 50 főzdéje, több mint kétszáz sörrel nevezett. Hazánkból egyedül a 25 éve alapított Békés megyei kézműves sörfőzde tért haza díjakkal. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek