Aktuális

Halálos vacsora Thaiföldön: Nyomozás indulhat a mérgező étel miatt

B. B.

Létrehozva: 2018.01.27.

<p>Sok kérdésre választ adhat a boncolás, többek között arra is, hogy mérgező étel okozta-e Cs. Tibor thaiföldi halálát. Ha igen, Magyarországon is eljárás indulhat.</p>

Az első hírek szerint vajhal került az asztalra a pattayai luxusszállóban, ahol egy magyar férfi életét vesztette a vacsora után múlt szombaton hajnalban. A vajhalról tudni lehet, hogy hasmenést okozhat, ugyanakkor később olyan hírek is megjelentek, miszerint kígyómakrélát tálaltak fel, amely hasonlít a vajhalra, de valójában mérgező, és ezt a halat nem is árulhatják.

A boncolás többek között választ adhat arra a kérdésre, hogy milyen étel okozta Cs. Tibor halálát, és ha bebizonyosodik, hogy a kígyómakréla a vétkes, az megalapozhatja a szálloda felelősségét. Az ügyben nemcsak külföldön, hanem itthon is indulhat eljárás.

– Ha magyar állampolgár sérelmére külföldön követtek el bűncselekményt, akkor a hazai rendőrség is vizsgálódhat az ügyben – mondta el a Borsnak dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd. – Ha a szálloda konyhája hibázott, az már önmagában megvalósítja a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést – tette hozzá a szakértő.

Cs. Tibor családja itthon is szeretné felboncoltatni a férfi testét, erre vélhetően lesz is lehetőségük, ha kérvényezik. 

Ismeretes: a Jomtien Palm Beach luxushotelben nemcsak Cs. Tibor, hanem több magyar turista is rosszul lett, többeket a bangkoki kórházba kellett vinni. A holttest hazahozataláról egy temetkezési vállalkozó és a gyászoló család között a külügy    közvetít.

Támad a rotavírus

A külügy pénteken közleményben figyelmeztette a Thaiföldre látogató magyarokat arra, hogy országszerte gyomorrontással járó járvány terjed. A rotavírus eddig négy halálos áldozatot szedett, egyelőre nem tudni, hogy ennek volt-e köze Tibor halálához.

– Ilyen esetben a külképviselet kiállítja a holttest hazaszállításához szükséges engedélyeket, hitelesíti a halotti anyakönyvi kivonatot, továbbá megbízható temetkezési vállalkozót is javasol. A pattayai eset kapcsán külképviseletünk folyamatosan tartja a kapcsolatot az áldozat szüleivel, és segíti az egyeztetést a temetkezési vállalkozóval – közölte a Borssal a Külügyminisztérium.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek