Aktuális

Vitorláson tartottak disznótorost Györgyék

Bors

Létrehozva: 2018.01.03.

Forrás: Délmagyar

Malacsült, hurka, kolbász, forralt bor, forró tea – ennél jobb újévi menüt elképzelni sem lehet. Jó társaságban, a természet közelében mindez különösen jól esik. Immár kilenc éve telik így a szegedi vitorlások január első napja, ilyenkor ugyanis a Tiszára szervez vízparti party-t vitorlásoknak Kipper György, a helyi yacht kikötő tulajdonosa.

Az elnevezés stílszerűen „Víz-Party”, amely idén különösen jól sikerült, mert nemcsak a folyó nem fagyott be, de még a levegő hőmérséklete is kedvezett a tizenkét fokkal. Az öt vitorlás mellett a vízen volt sárkányhajó és túra kajak is.

– Reméljük, valóban igaz az, hogy amit az év első napján csinálunk, azt az egész évben sűrün megismételhetjük – mondta a Borsnak a vendéglátó Kipper György.

– Mivel négy óra körül sötétedik, már délben lehetőséget kaptak az érdeklődők, hogy a hajóimmal vízre szállhassanak. Volt év, amikor törni kellett a jeget, de a küzdelmes előzmények után is tartottuk a hagyományt. Most olyan idő volt, gondolkodtam rajta, hogy az egy szál pulóveremtől is megszabadulok – viccelődött György, aki nyolcvan- száz hajóst is vendégül látott. Eközben négy mentő motoros vigyázott a vízre szállókra, bár a baleset köztük szinte kizárható volt.

– Ide mindenki gyakorlott hajósként érkezett. A sárkányhajóban is profik ültek, volt köztük Európa bajnok evezős versenyző is. Tavaly karácsonykor egy túra kajakos sátorozott a parton, neki annyira megtetszett a dolog, hogy most négy hasonló „hajóban járó” barátját csábított ide – mesélte György.

– A víz viszont ilyenkor talán még inkább csalóka. Volt egy vitorlás barátom, aki három órakor szállt vízre, és nagyon élvezte a sebességet, csak azt felejtette el, hogy ehhez nagy mértékben hozzájárult a víz sodrása. „Hegymenetben” olyan sokáig tartott volna az út, hogy még a sötétedés beállta előtt inkább visszavontattuk – nevetett a hajós.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek