Aktuális

Futás közben is védd a környezetet!

Ny. A., R. K.

Létrehozva: 2018.03.06.

Eddig csupa eszement divat terjedt az interneten, most végre itt van egy értelmes kihívás, amely arra buzdít, hogy a futók a sport közben szedjék az útjukba kerülő szemetet.

Svédország a tisztaság hazája, talán nem véletlen, hogy pont ott találták ki az úgynevezett plogginget. A mozaikszó a futás közbeni szemétszedést takarja. Mindössze egy futófelszerelésre és egy műanyag szemeteszacskóra van szükségünk, és máris kezdődhet a mó­ka. A vállalkozószelleműek kocogás közben rendszeresen lehajolnak az eldobott hulladékért, amely nyilván lelassítja őket, de mégis ötvözni tudják a kellemest a hasznossal. Amikor pedig tele van a zsák, természetesen nem maradhat el a közös fotó sem a „zsákmánnyal”, amely rögvest fel is kerül valamelyik kö­zösségi oldalra. A kihívás egyébként egyre népszerűbb: immáron nemcsak a skandináv orszá­gokban, hanem földrészünk­szer­te hódít.

A plogging Béres Alexandra szerint zsírégető mozgásnak is tökéletes.

– Ez a mozgalom csodálatos kezdeményezés. Viszont fontos tudni, hogy a szemétszedés kizökkent a futásból. Ha valaki úgy sportol, hogy folyamatosan figyeli a teljesítményét, és a futás az adott edzésterv része, akkor nem jó, ha leáll. Viszont a plogging jó intervall edzés, aminek az a lényege, hogy sportolás közben változik az intenzitás. Ez az egyik legjobb zsírégető edzés. Egyrészt mikor szedjük a szemetet, lejjebb megy a pulzusunk, másrészt az előrehajlás és térdhajlás közben jobban dolgozik a far- és combizmunk – magyarázta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek