Aktuális

Luxuskocsival lopta végig az országot egy magyar pár

Bors

Létrehozva: 2018.03.05.

<p>A munkanélküli élettársak tavaly augusztusban kezdtek egyedülálló turnéba.</p>

Lopás miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a harmincas éveiben járó nő és férfi ellen, akik 2017 augusztusában az egyik illatszereket is árusító üzlethálózat boltjait járták végig országszerte, és azokból márkás illatszereket tulajdonítottak el 1,5 millió forint értékben – olvasható az Ügyészség által kiadott közleményben. 

A munkanélküli élettársak végiglopták az üzlethálózat boltjait, majd a márkás parfümöket és egyéb szépségápolási cikkeket a bolti vételár hatvan százalékáért adták el. Mindehhez egy luxusautót vettek igénybe. A prémium-kategóriájú kocsival bejárták Tolnát-Baranyát, ahogy mondani szokás. Egészen pontosan Budapesten, Tatabányán, Sopronbam, Hatvanban, Miskolcon és Szombathelyen nyúlták le az üzletláncot.

A módszer a következő volt:

Egyikük a kosarába tette a terméket, majd társa az üzlet különböző pontjain kicsomagolta és kivette a cuccokat az áruvédelmi eszközzel ellátott dobozukból, hogy aztán a táskájába dugja, és fizetés nélkül meglépjenek.

A szajrét budapesti albérletükbe vitték, aztán eladták. Szombathelyen buktak le, az üzlet biztonsági őre ugyanis tetten érte őket.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakat folytatólagosan, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és velük szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek