Aktuális

Senkinek nem kell a 3 milliárdos luxusvilla

Bors

Létrehozva: 2018.03.01.

<p>Évek óta csillagászati összegért árulják a mátyásföldi luxusvillát, de vevő sehogy sem akad rá. Az ingatlan karbantartási költségei pedig sok pénzt emészthetnek fel.</p>

Továbbra sincs új gazdája annak a budapesti villának, amelyet csillagászati összegért, hárommilliárd forintért árulnak. A Mátyásföld kertvárosban 2015-ben felhúzott, kétszintes, 2148 négyzetméteres házat évek óta árulják, de a jelek szerint ennyi pénzt senki nem akar adni érte. A modern kastélynak is beillő háznak saját weboldala is van, azonban ez sem segített az el­adásban.

A modern stílusú ingatlanban pezsgőfürdő, szauna, szolárium, konditerem, biliárd- és pingpongterem van, sőt napelemek is. A le­­hető legmodernebb technikával szerelték fel, a légkondicionáló rendszert okostelefonnal lehet vezérelni, a szekrények elektromosan mozgathatók, a ház rá­adásul földrengésbiztos, az üvegablakok betörésbiztosak.

A csillagászati összegért eladásra kínált ingatlannak csak az utca felőli oldalára négy térfigyelő ka­merát szereltek. A csendes környéken igazi látványosságnak számító, kacsalábon forgó palotának legutóbb ismert tulajdonosa Füzesi József, Pécel volt alpolgármesterének lánya. Egy ekkora épületnek igen borsosak a fenntartási költségei is, az egyik szomszéd szerint biztosan több száz­ezer forintot kell havonta rá­költeni, miközben üresen áll.

Az ingatlant rendszeresen karban­tartják. Ottjártunkkor is éppen a havat lapátolta egy férfi. A szomszédban található ugyanis az a cég, amelynek vezetője a volt péceli alpolgármester és felesége. Szerettük volna megtudni az ottani munkatárstól, van-e érdeklődő a luxusvilla iránt, de meglehetősen paprikás hangulatban fogadta a közeledésünket és kiadta az utunkat. Az ingatlanhirdetéseket böngészve egyébként megtudtuk, a cég székhelyének otthont adó szomszédos épület is eladó.

A luxusvillát hirdető ingatlancég a hazai és a külföldi érdeklődőket is egyaránt várja. A házat ottjártunkkor is több járókelő megcsodálta, majd továbbálltak.

Mi ez a rondaság?

A ház már közvetlenül az építése után sokaknál kiverte a biztosítékot, mert egyszerűen rondának tartották. A mátyásföldi villanegyednek ugyanis a leginkább 1890 és 1930 között épült házak határozták meg a karakterét – olvasható az Urbanista blog 2015-ös cikkében. A negyed egyik legnagyobb villáját, az egykori idősek otthonát „csak” 558 millió forintért árulják.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek