Aktuális

84 év után pucolták le a harangról a horogkeresztet

Ny. A.

Létrehozva: 2018.04.08.

Rejtélyes akció tartja lázban az alsó-szászországi Schweringen falucskát, miután ismeretlenek eltávolították a helyi templom harangjáról a horogkeresztet. A 35x35 centiméteres náci jelkép 1934 óta volt látható az 1200 kilós harangon, de csak tavaly szeptemberben indult vita, mi legyen a sorsa. Jann-Axel Hellwege, a templom lelkipásztora múlt csütörtökön vette észre, hogy ismeretlenek saját kezükbe vették az irányítást és eltávolították a horogkeresztet.

– Májusban döntöttünk volna, mit csináljunk vele. Én magam sem értem, hogy lehetett mindezt egy pisszenés nélkül végigcsinálni – nyilatkozta a Bildnek a pap, akit nagyon felzaklatott a partizánakció, azt reméli, nem sérült meg a harang.

Az elkövetők névtelen levelet hagytak maguk után. – Tavaszi nagytakarítást végeztünk. Nem csak a faluban, de a harangon is. Mindent eltakarítottunk a galambpiszoktól a nácipiszokig, ami nyolcvan év után is fenyegette még a falu lakóit. A harang megtisztult – áll a papiron. Az eset körülményeit rejtélyesebbé teszi, hogy betörés nyomát nem találták a helyszínen, azaz az önkéntes takarítók kulccsal jutottak be a templomba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek