Aktuális

Jótevőből lett rettegett bűnöző a magyar Batman

B. B.

Létrehozva: 2018.04.27.

Kislányokat molesztált és most pszichiátriára került Dunaszerdahelyen a magyar Batmanként elhíresült K. Zoltán. A korábban körül- rajongott, Denevérember-álcában idegeneket segítő férfi mára teljesen kifordult magából.

Pár éve még mindenki elismeréssel fogadta a szlovákiai Dunaszerdahelyen a Batman-jelmezt öltött, rejtélyes férfit. Esténként a sötét utcákat rótta, hogy – képregénybeli példaképéhez hasonlóan – segítsen a bajbajutottaknak és a rendőröknek. Az önjelölt igazságosztó híre futótűzként terjedt, a környékbeliek valóságos népmesei hősként kezdték ünnepelni és persze találgatták: ki lehet valójában a fekete ruhás, jól megtermett, izmos férfi?

Rablókat fogott el

A fekete köpenyes immár hat éve állandó szereplő a szerdahelyiek életében. Nemrég kiderült, hogy az elhagyatott panelekben lakó, nyomorogva élő férfi mindössze 25 éves és Zoltánnak hívják. Kezdetben bolti rablási és autófeltörési ügyeknél segédkezett a rendőröknek. Német, amerikai, kolumbiai, mexikói és venezuelai lapok tisztelegtek az igazságért harcoló magyar fiú előtt. Ám az évek során valami történt Zoltánnal és az egykori bűnvadászból mára az lett, akik ellen küzdött.

Lányokat molesztált

Zoltánt nemrég nemi erőszak vádjával állították bíróság elé, és első fokon bűnösnek is találták, de az ítéletet másodfokon eltörölték. A hírek szerint kiskorú lányokat is molesztált, de szomorú bűnlajstromának itt még nincs vége: egy óvodában fehér porral riogatta a kicsiket. Máskor pedig egy egyébként hatástalan kézigránátot hagyott egy rendőrautó tetején. Úgy tűnik, mostanra teljesen kifordult magából a Denevérember, a napokban parkoló autók tetején ugrált, majd a helyi panelkapuk ajtaját rugdalta. Egy helybéli számon kérte, amire Zoltán nekitámadt.

Végezni akart magával

Ámokfutása végén az összesereglett környékbeliek előtt Zoltán megpróbálta felvágni az ereit. De közben kihívták a rendőrséget, akik ártalmatlanították a randalírozó K. Zoltánt, mivel azonban magának is ártani próbált, átadták a közben szintén kiérkező orvosoknak – mondta a Parameter című lapnak Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő. A férfi ellen több elfogatóparancsot is kiadtak, de eddig nem tudták kézbesíteni neki, mert lakcíme ismeretlen volt. A legutóbbi eset után a nyitrai pszichiátriára vitték.

Hazai követők

Alkonyattól napkeltéig járja a ferencvárosi utcákat Krisztián Batman-jelmezben. – Gyermekkorom óta imádom a szuperhősöket, már akkor elhatároztam, hogy egyszer én is a szegények és gyámoltalanok védője leszek. Így lettem Batboy, mert a Denevérembernek nem volt gyenge pontja. És hát bizony elkél a segítségem – mondta a Borsnak a 37 éves férfi, aki többnyire felszólítja a gyanús elemeket, hogy hagyják abba tevékenységüket, de ha nem használ, kihívja a rendőrséget. Dunaszerdahelyi „kollégájához” hasonlóan pedig szintén a sötét oldalra állt az újpesti Pókember, aki a tetőről leereszkedve tört be lakásokba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek