Aktuális

Majdnem megölt egy kétéves kisfiút a figyelmetlen pincér

Bors

Létrehozva: 2018.04.13.

Forrás: SWNS

Majdnem meghalt egy kétéves kisfiú, mert rossz ételt kapott az legnagyobb pizzalánc egyik éttermében Blackpoolban.

A súlyos tejallergiában szenvedő kétéves Zayaan Hussain szülei margherita pizzát rendeltek, mely az éterem szerint teljesen vegán, és a szülőket biztosították arról, hogy a pizza semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz. Azonban alig pár perccel azután, hogy az első falat a kisfiú szájához ért, hányni kezdett, légzési nehézségei lettek és anafilaxiás sokkot kapott, mely azonnali beavatkozás nélkül perceken belül halálhoz vezet.

A szülők elmondása alapján előzetesen négyszer is rákérdeztek, hogy biztosan nem tartalmaz-e a sajt, vagy a pizza tésztája tejszármazékot. Az éttermi dolgozók elmondták nekik, hogy az étel vegán, így biztosak lehetnek benne, hogy nincs benne semmi, ami állattól származhat. A súlyosan allergiás kétéves azonban rossz pizzát kapott, és vegán helyett sima margherita pizzát vittek ki neki – ettől lett rosszul.

Az étteremlánc elismerte, hogy hibázott és őszinte sajnálatát fejezte ki a családnak a kellemetlenségért, mely emberi mulasztásból adódott – írja a Mirror. A gyermek életét szerencsére sikerült megmentenie a blackpooli Victoria kórház dolgozóinak és már jobban van.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek