Aktuális

Zoltán bringáját tekerik Afrikában

Bors

Létrehozva: 2018.04.15.

Farönkök és vizeskannák szállítására alkalmas kerékpárt alkotott egy halászi gépészmérnök. Papp Zoltán az afrikaiak életét szeretné megkönnyíteni a szerkezettel. Gyerekkora óta rajong az afrikai kultúráért, amellyel a meséken és felfedező leírásain keresztül ismerkedett meg. Ráadásul kiskorától kezdve imádott barkácsolni és biciklizni is, így úgy döntött, mindezeket egy nemes ügy érdekében fogja ötvözni.

– A szakmai tudásomat és a jótékonyságot szerettem volna vegyíteni. Egy olyan teherkerékpárt terveztem, amely háromkerekű, dombos, hegyes terepen is remekül használható. 125 kilót bír el, alkalmas vizes edények szállítására, de farönkök, vagy bármi más is felpakolható rá – meséli a Kisalföldnek.

Zoltán ősszel fog újra Afrikába utazni, ahol már korábban humanitárius önkéntesként is dolgozott. Nemrégiben emiatt szua­héliül is elkezdett tanulni. Három úti cél jöhet szóba a számára: Tanzánia, Kongó és Uganda. Szeretné átadni a tudását több lakatosműhelyben dolgozó afrikai vállalkozónak is, hogy a helyiek ezáltal is megtanulják a szerkezet elkészítésének csínját-bínját, ezzel megkönnyítvén az éle­tüket.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek