Aktuális

Csak 39 évet élhetett Várkonyi András lánya

kbv

Létrehozva: 2018.05.08.

Várkonyi Andrea színésznő mindössze 39 éves volt, hosszan tartó, súlyos betegségét nemcsak ő, de édesapja, az ország Vili bácsija is végig méltósággal viselte.

Forrás: Facebook

Könnyezve emlékeztek a Barátok közt sztárjai színésztársukra, a vasárnap 39 éves korában elhunyt Várkonyi Andreára. A gyógyíthatatlan beteg színésznő édesapjával, a sorozatban Vili bácsit alakító Várkonyi Andrással egy darabban játszott.

Ha egy, a földi idejét kitöltött, idős embert ragad el a halál, a hozzátartozóknak feldolgozni az elmúlást akkor sem könnyű. Ám ha az élete derekán, karrierje lépcsőfokain egyenletesen felfelé ívelő 39 éves lányt emészt fel a gyilkos kór, az szinte feldolgozhatatlan.

Várkonyi András, a Barátok közt Vili bácsijának lánya, Andrea pedig épp ennyi idős volt, amikor a napokban hosszan tartó betegsége után elhunyt. A szomorú hír a sorozat stábját is megrendítette. A Reg­geli stúdiójába például Ti­hanyi Tóth Csaba, a sorozat Novák Lacija érkezett a születésnapját ünnepelni, de a jó hangulatú felvétel után könnyezve borultak egymás nyakába kolléganőjével, Gyebnár Csekkával is. Addigra ért oda hozzájuk a szomorú hír.

Andrea családjának, bár volt ideje felkészülni az elkerül­hetetlenre, érthető módon András képtelen volt még nyilatkozni is.

– Nagyon köszönöm a részvétnyilvánításokat, de egyelőre nem tudok mondani semmit – fogalmazott szűkszavúan a mindig jó kedélyű színész, majd a sorozat sajtóosztályához irányított minket.

„Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után vasárnap elhunyt Várkonyi Andrea színésznő. A Barátok közt főszereplőjének, Várkonyi Andrásnak a lánya ezen a héten lett volna 39 éves. A Barátok közt és az RTL Klub osztozik a család gyászában. Várkonyi Andreát szűk családi körben helyezik majd végső nyugalomra, ezért azt kérik, hogy akik ismerték és szerették a fiatalon elhunyt színésznőt, az [email protected] címen fejezzék ki részvétüket” – írták.

A szomorú hír egyébként még olyan friss, hogy András évtizedes jó barátja, Fodor Zsóka sem tudott róla. Amikor la­punk munkatársa felkereste, elsírta magát, s időt kért. Andrea több társulatban is játszott: tagja volt a Győri Nemzeti Színháznak, a Békéscsabai Jókai Színháznak, a Két szoknya egy nadrág társulatnak és gyerekeknek is rendszeresen előadott a Napraforgó meseszínházzal. Szinkronizált is. Halálhíre közvetlen kollégáit is mélységesen megrázta.

– Nem állunk még készen arra, hogy ezt feldolgozzuk. Andi hi­hetetlenül pozitív személyiség volt, mindig nevetett, vidám volt és jókedvű. Jó volt a közelében lenni. Az utolsó időkben aztán nem engedte, hogy mellette legyünk, nem kért segítséget, nem is látogathattuk meg… – mondta elcsukló hangon a jó barát, majd így folytatta:

– Nem akarta, hogy így lássuk. De­cem­berben még fel tudott lépni velünk, de már akkor is látszott, hogy gyenge. Hol kórházban volt, hol otthon, nem lehetett követni. Az biztos, hogy nála jobban senki sem szeretett élni, tele volt tervekkel, ötletekkel – emlékezett rá kollégája. kbv

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek