Aktuális

Élőben sokkolták kannibalizmussal a kiállításra érkezőket - 18+ videó

Bors

Létrehozva: 2018.05.01.

<p>“Nincs ebben semmi rossz” - állítja a művész.</p>

Brutális képzőművészeti előadással sokkolta gyanútlan nézőit egy lett művész - sőt, a szinte mindenkit megbotránkoztató akciót a YouTube-on és a Facebookon is közvetítette. A 33 éves Arthur Berzinsh Lettország fővárosának, Rigának egyik múzeumában tartotta a kannibál szeánszot. Művészi akciója során egy férfi és egy nő hátából kimetszett egy-egy kisebb darabot, majd azt a közönség előtt megsütötte, fűszerezte, majd megetette a párossal.

Mondanunk sem kell, a világsajtó egy pillanat alatt felfigyelt a művészre - akinek pont ez volt nem titkolt célja.

“Olyan időket élünk, amikor túl vagyunk terhelve információval. Semmi nem lep meg minket igazán - így jóval erősebb impulzusra volt szükség, hogy elérjek az emberekhez” - magyarázta a művész, aki sokak szerint átlépett egy olyan határt, amit nem lett volna szabad. Szerinte azonban semmi rossz nincs abban, ha valaki megeszi a saját húsát. “Amit napi szinten csinálunk magunkkal, az sokkal rosszabb...”

Önök mit gondolnak: sokkoló és felháborító a kannibál performace, vagy csupán érdekesség, amiben semmi kivetnivaló nincs? Mondják el kommentben a cikk alatt vagy Facebook-oldalunkon!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek